Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Νεωτεριστικός» ο ενιαίος φόρος ακινήτων κατά τον Καραβίτη

Νέες αντιδράσεις προκαλεί ο σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών με αφορμή τον ενιαίο φόρο ακινήτων

foros_akinitwn647

Η δήλωση του συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών και συντάκτη του ενιαίου φόρου ακινήτων Νίκου Καραβίτη πως: «Ο φόρος είναι νεωτεριστικός» προκαλεί νέες αντιδράσεις την ώρα που αναμένεται η εκ νέου επεξεργασία του σχεδίου του οικονομικού επιτελείου, μετά τις έντονες διαφωνίες των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ.Καραβίτης είχε βρεθεί στο στόχαστρο των μελών της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας κατά τη συνάντηση της περασμένης Τετάρτης στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς οι βουλευτές της Ν.Δ έλεγαν πως είχε πρωτοφανή άγνοια και δεν μπορούσε να απαντήσει συγκεκριμένα σε καμία από τις ερωτήσεις τους, αλλά και με αφορμή δηλώσεις του την ίδια ημέρα πως «δεν καταλαβαίνει που είναι η αδικία στο νέο φόρο».

Ο σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προσπάθησε το πρωί του Σαββάτου να υπερασπιστεί το σχέδιο του υπουργείου, λέγοντας σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ πως «Ο φόρος είναι νεωτεριστικός. Κινείται σε μία διαφορετική λογική από τους φόρους που είχαμε μέχρι τώρα».

Όσον αφορά στις αντιδράσεις, που έχει προκαλέσει το «νεωτεριστικό» σχέδιο, ο κ.Καραβίτης είπε πως «όλα πρέπει να εξεταστούν και όλα θα ληφθούν υπόψη».

Οι νέες δηλώσεις του συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου των κυβερνήσεων Καραμανλή Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος επιτέθηκε στον κ.Καραβίτη μέσω twitter.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By