Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νησί Παλαουάν στις Φιλιππίνες: Το πιο εξωτικό στον κόσμο!

Για να φτάσει κανείς στο νησί από την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα, χρειάζεται 75 λεπτά αεροπορικώς, ενώ το ταξίδι με φέρι μποτ διαρκεί περίπου 24 ώρες.

pal2

Στο δυτικό άκρο των Φιλιππίνων βρίσκεται ένα μικρό νησί, που είναι παράδεισος για τους ταξιδιώτες, ειδικότερα αυτούς που αγαπούν τις καταδύσεις και την περιπέτεια. Το μικρό νησί Παλαουάν (Palawan), ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveler, με 76.000 ψήφους ως «το πιο εξωτικό νησί στη γη για το 2014»!

Πάνω στο πανέμορφο νησί υπάρχει ο υπόγειος ποταμός Puerto Princesa, ένα από τα κορυφαία φυσικά θαύματα του κόσμου, το μεγαλύτερο υπόγειο ποτάμι στην Ασία και το δεύτερο μεγαλύτερο υπόγειο ποτάμι σε όλο τον πλανήτη! Ο ποταμός έχει χαρακτηριστεί από την Unesco ως ένα από τα καλύτερα φυσικά θαύματα στον κόσμο και «Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς».

1

Το νησί διαθέτει καταπληκτικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά και οι ταξιδιώτες που λατρεύουν την περιπέτεια έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν με βάρκες τον υπόγειο ποταμό, που διαθέτει πολλά σπήλαια με σταλαγμίτες και σταλακτίτες και όχι μόνο να ξεναγηθούν σε αυτά, αλλά να κάνουν και καταδύσεις στον βυθό του, αν το επιθυμούν.

pal4

Το Παλαουάν αποτελούσε πάντα έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, αφού και το περιοδικό National Geographic Traveler το έχει συμπεριλάβει ανάμεσα στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

1

Κι αν το νησί είναι για τους ταξιδιώτες ένας μικρός παράδεισος που τους περιμένει, για τους Φιλιππινέζους είναι το «τελευταίο σύνορο» της χώρας τους, αφού βρίσκεται στο άκρο της δυτικής επαρχίας Παλαουάν και το νότιο άκρο του βρίσκεται βόρεια της Μαλαισίας.
1 2

By