Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Νιγηρία: Αγνοούνται είκοσι αστυνομικοί

«Η αστυνομία δεν έχει μειώσει τις προσπάθειές της για να τους εντοπίσουμε βρούμε», είπε σε συνέντευξη τύπου ο Γενικός Επιθεωρητής Σουλεϊμάν Αμπά

nigeria boko xaram

Είκοσι αστυνομικοί της Νιγηρίας εξακολουθούν να αγνοούνται στα βορειοανατολικά της χώρας, τρεις εβδομάδες μετά την επίθεση σε ένα κέντρο εκπαίδευσης από την ομάδα των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας.

«Η αστυνομία δεν έχει μειώσει τις προσπάθειές της για να τους εντοπίσουμε βρούμε», είπε σε συνέντευξη τύπου ο Γενικός Επιθεωρητής Σουλεϊμάν Αμπά.

Αρχικά, οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι αγνοούνται 35 αξιωματικοί μετά την επίθεση των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ στις 21 Αυγούστου σε κέντρο εκπαίδευσης, κοντά στην πόλη Γκβόζα στα βορειοανατολικά της Νιγηρίας όπου η ακραία οργάνωση έχει ανακηρύξει την περιοχή σε «ισλαμικό χαλιφάτο».

Στο μεσοδιάστημα κάποιοι από τους αγνοούμενους αστυνομικούς εντοπίστηκαν σύμφωνα με τον Σουλεϊμάν Αμπά, ο οποίος απέφυγε να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες για τον τόπο όπου βρέθηκαν αυτοί οι αστυνομικοί.

By