Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νιγηρία: Νεαρή ανατινάχτηκε στο Πολυτεχνείο του Κάνο

Πρόκειται για την τέταρτη επίθεση αυτοκτονίας με γυναίκα δράστη

nigeria-flag

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στο Κάνο στη βόρεια Νιγηρία όταν έφηβη πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη μέσα σε πανεπιστήμιο.

Πρόκειται για την τέταρτη επίθεση αυτοκτονίας με γυναίκα δράστη μέσα σε λίγες ημέρες στην ίδια περιοχή.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μάικ Ομέρι δήλωσε ότι η επίθεση έγινε γύρω στις 14:30, τοπική ώρα, στην Πολυτεχνική Σχολή του Κάνο. «Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν«, συμπλήρωσε, ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον επτά.

Η νεαρή είχε εντοπιστεί στην πύλη της Σχολής, όμως κατάφερε να μπει στο κτίριο πριν την σταματήσουν και έφτασε στο κτίριο της διοίκησης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας Μαγκάτζι Μάτζια. Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ανατινάχθηκε κοντά σε ομάδα νεαρών που διάβαζαν σημείωμα στον πίνακα ανακοινώσεων.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη νέα επίθεση, παρά το ότι η ισλαμιστική Μπόκο Χαράμ, που επιδιώκει την ίδρυση ισλαμικού κράτους στη Νιγηρία, έχει επανειλημμένα  βομβαρδίσει το Κάνο. Η χρησιμοποίηση γυναικών για επιθέσεις αυτοκτονίας είναι καινούρια τακτική για την πόλη, αλλά περιστασιακά η οργάνωση έστελνε γυναίκες σε τέτοιες «επιχειρήσεις» και σε άλλες περιοχές της βορειοανατολικής Νιγηρίας.

Την Δευτέρα δύο γυναίκες ανατινάχτηκαν σε μια εμπορική έκθεση και σε ένα βενζινάδικο στο Κάνο σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους έξι. Την Κυριακή άλλη μια γυναίκα είχε ανατιναχτεί βάζοντας στο στόχαστρο αξιωματικούς της αστυνομίας, χωρίς να πετύχει τον στόχο της.

By