Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νιγηρία: «Ξέρουμε που είναι τα κορίτσια»

«Ξέρουμε που είναι τα κορίτσια» δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Νιγηρίας Άλεξ Μπάντεχ αναφερόμενος στις περισσότερες από 200 μαθήτριες που απήγαγε η ένοπλη ισλαμική οργάνωση Μπόκο Χαράμ

Nigeria Kidnapped Girls

Ο Μπάντεχ είπε ότι πρόκειται για καλά νέα, ωστόσο αρνήθηκε να αποκαλύψει την τοποθεσία που ισχυρίζεται ότι κρατούνται οι κοπέλες.

Διευκρίνισε δε ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί βία για την απελευθέρωσή τους.

«Τα καλά νέα για τους γονείς των κοριτσιών είναι ότι ξέρουμε που βρίσκονται, αλλά δεν είμαστε σε θέση να σας το πούμε … Αλλά εκεί που κρατούνται, μπορούμε να κάνουμε χρήση βίας; Δεν μπορούμε να σκοτώσουμε τα κορίτσια μας στην προσπάθειά μας να τα πάρουμε πίσω», είπε

Σημειώνεται ότι οι μαθήτριες απήχθησαν τον Απρίλιο και έκτοτε ξέσπασε διεθνής κατακραυγή με ηγέτες όλων των δυτικών κρατών να εκλιπαρούν για την απελευθέρωσή τους.

Στη Νιγηρία οι ΗΠΑ έχουν στείλει ειδική ομάδα του στρατού, ενώ και το Ισραήλ έστειλε εμπειρογνώμονες των υπηρεσιών πληροφοριών του με εμπειρία στις υποθέσεις ομηρίας.

Από την ημέρα που απήχθησαν τα κορίτσια τουλάχιστον 470 πολίτες έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ η οποία θέλει να εγκαθιδρύσει ένα ισλαμικό κράτος στη Νιγηρία.

boko620_haram260514

Εν τω μεταξύ οι διαπραγματεύσεις κυβερνητικών αξιωματούχων με στελέχη της Μπόκο Χαράμ, που στόχο είχαν την απελευθέρωση των κοριτσιών με αντάλλαγμα την απελευθέρωση φυλακισμένων μελών της οργάνωσης, τερματίστηκαν χωρίς αποτέλεσμα.

Ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευθεί με εγκληματίες.
«Ένας εγκληματίας πρέπει να έχει την αντιμετώπιση που του αρμόζει» ανέφερε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters.

By