Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νιγηρία: Ο στρατός ανακατέλαβε μέρος του χωριού Τσίμποκ

Το χωρίο είχε καταληφθεί από την Μπόκο Χαράμ

boko xaram

Ο στρατός της Νιγηρίας κατάφερε να ανακαταλάβει μέρος του χωριού Τσίμποκ, που έπεσε στα χέρια της τρομοκρατικής οργάνωσης, Μπόκο Χαράμ προ ημερών.

Από το χωριό αυτό της βορειοανατολικής Νιγηρίας, τον Απρίλιο απήχθησαν περισσότερες από 200 μαθήτριες από μέλη της οργάνωσης.

Οι ένοπλοι της Μπόκο Χαράμ, οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους στα βορειοανατολικά της χώρας, εξαπέλυσαν επίθεση την Πέμπτη στο συγκεκριμένο χωριό, σκότωσαν πολλούς κατοίκους του και πυρπόλησαν τα σπίτια τους, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλείται το Reuters.

«Οι τρομοκράτες, οι οποίοι νωρίς χθες επιτέθηκαν στο Τσίμποκ, εξεδιώχθησαν επιτυχώς. Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε ο στρατηγός Κρις Ολουκολάντε και ανακοίνωσε μέσω Twitter το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Η Μπόκο Χαράμ έχει πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις, περιλαμβανομένων επιθέσεων αυτοκτονίας, και έχει καταλάβει πολλές πόλεις από τότε που απέρριψε την εκεχειρία, η οποία ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα από την κυβέρνηση.

By