Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νικαράγουα: Μετεωρίτης έπεσε κοντά στην πρωτεύουσα Μανάγκουα

Ο μετεωρίτης έπεσε τις νυχτερινές ώρες κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Μανάγκουα

meteoriths

 

Ένας μετεωρίτης είναι η αιτία μιας μυστηριώδους δόνησης που ταρακούνησε την Μανάγκουα πρωτεύουσα της Νικαράγουα λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προκαλώντας φόβο σε χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι πίστεψαν ότι επρόκειτο για σεισμική δόνηση.

Ο μετεωρίτης έπεσε τις νυχτερινές ώρες σε μια δασική περιοχή κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Μανάγκουα, όπως επιβεβαίωσε το Ινστιτούτο Γεωφυσικής της Νικαράγουας την Κυριακή.

Οι κάτοικοι των περιοχών κοντά στο σημείο πρόσκρουσης του μετεωρίτη, μίλησαν για μια λάμψη την οποία ακολούθησε ένας ισχυρός κρότος και οσμή καμένου στην γύρω περιοχή.

Ο μετεωρίτης που έκανε χιλιάδες κατοίκους να πεταχτούν έντρομοι από τα κρεβάτια τους άφησε στο σημείο όπου έπεσε έναν μεγάλο κρατήρα 12 μέτρων πλάτους και τουλάχιστον 5,5 μέτρων βάθους, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα La Prensa.

Ο μετεωρίτης σύμφωνα με τους γεωφυσικούς του ινστιτούτου της Νικαράγουα προκάλεσε ένα ελαφρύ σεισμικό κύμα, καθώς έπεσε στη Γη με γωνία περίπου 50 μοιρών. Περίπου πέντε πτώσεις μετεωριτών καταγράφονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.

By