Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Νοκ άουτ της Ισπανίας από τη Σλοβακία!

Τεράστια νίκη της Σλοβακίας κόντρα στην Ισπανία του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε! Με 2-1 επικράτησαν οι Σλοβάκοι κι αυτό το αποτέλεσμα επισκιάζει κάθε άλλο…

Kucka of Slovakia celebrates his goal against Spain with team mates during their Euro 2016 qualification soccer match at the MSK stadium in Zilina

Μεγάλος πρωταγωνιστής ένας πρώην του ΠΑΟΚ, ο Μίροσλαβ Στοχ, που στο 61′ και με το σκορ στο 1-0 αντικατέστησε τον Μακ και στο 87′ πέτυχε από την ασίστ του Ντούρις το νικητήριο (2-1) γκολ για την εθνική της χώρας του στον αγώνα που έγινε στο γήπεδο της Ζίλινα.

Οι Σλοβάκοι, που ξεκίνησαν εντυπωσιακά και είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν στο σκορ στο 11′ με σουτ του Μακ από το ύψος του πέναλτι το οποίο απέκρουσε ο Κασίγιας, άνοιξαν το σκορ στο 17′ με σουτ του Κούτσκα. Ένα γκολ για το οποίο φέρει ακέραια την ευθύνη ο γκολκίπερ της Ρεάλ Μαδρίτης, αφού η μπάλα πήγε στο κέντρο της εστίας του.

Στη συνέχεια οι Ισπανοί είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να φτάσουν στην ισοφάριση στο πρώτο μέροςμ στο 13′ με κεφαλιά του Κόστα και στο 44′ με Κόστα και Μπουσκέτς (διπλή ευκαιρία), αλλά στο δεύτερο παρά τη συντριπτικά υπέρ τους κατοχή (67-33%, 19-3 τα κόρνερ, 25-5 τα σουτ) έμοιαζαν ανήμποροι να κερδίσουν τον τερματοφύλακα των Σλοβάκων Κόζατσιτς.

Όμως στο 82′ έφτασαν στο γκολ με τον Πάκο Αλκάθαρ της Βαλένθια να σκοράρει από οριακή θέση οφσάιντ και να δίνει το σύνθημα της… ανατροπής στους Ίβηρες. Φαίνεται, όμως, πως οι παίκτες του Ντελ Μπόσκε δεν υπολόγιζαν στον Στοχ, που στο 87′ τους… ξέρανε δίνοντας την 1η νίκη της Σλοβακίας επί της Ισπανίας σε πέντε επίσημους αγώνες (1 νίκη, 1 ισοπαλία, τρεις ήττες) και παράλληλα την πρωτιά στον 3ο όμιλο στη χώρα του.

Κατά τα άλλα στον 3ο όμιλο η Ουκρανία… ίδρωσε, αλλά έφτασε στη νίκη επί της Λευκορωσίας, ενώ τα Σκόπια σ” έναν συναρπαστικό αγώνα πήραν το «τρίποντο» στο 92′ κόντρα στο Λουξεμβούρο με πολύ όμορφο σουτ εκτός περιοχής του Αμπντουραχίμι.

Πεντάρα η Αγγλία, νέα ήττα για Ελβετία!

Στον 5ο όμιλο η Αγγλία έκανε το καθήκον της στο «Γουέμπλεϊ» κόντρα στο Σαν Μαρίνο, που είχε μόλις έναν επαγγελματία παίκτη στην 11αδα του. Επιβλήθηκε 5-0 μιας ομάδας που έχει να σκοράρει εκτός έδρας από τον Απρίλιο του 2001 (!) κάνοντας το «2Χ2» στον όμιλο. Τις δύο νίκες έφτασε και η Λιθουανία, που κέρδισε την Εσθονία, ενώ τα πράγματα έχουν γίνει πολύ… άσχημα, πλέον, για την Ελβετία, η οποία ηττήθηκε 1-0 στη Σλοβενία. Μάλιστα οι Ελβετοί είχαν ξεκινήσει με εντός έδρας ήττα από τους Άγγλους με 2-0.

Τέλος στον 7ο όμιλο το ντέρμπι μεταξύ της Σουηδίας και της Ρωσίας ολοκληρώθηκε ισόπαλο 1-1. Οι Ρώσοι προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ (μόλις στο 10′ με τον Κοκόριν) και οι Σουηδοί απάντησαν με τον Τοϊβόνεν στο 49′. Μεγάλη συμβολή στην επίτευξη της ισοφάρισης είχε ο Τζίμι Ντουρμάζ, που αγωνίστηκε στα αριστερά. Συγκεκριμένα έβγαλε την ασίστ στον Τοϊβόνεν, ενώ στο 12΄ κέρδισε πέναλτι, το οποίο, όμως, δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ ο Λάρσον, αφού απέκρουσε ο Ακινφέεφ.

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Λευκορωσία – Ουκρανία 0-2 (82′ αυτ. Μαρτίνοβιτς, 93′ Σίντορτσουκ)

ΠΓΔΜ – Λουξεμβούργο 3-2 (20′ Τραϊκόφσκι, 66′ πεν. Ζάχοβιτς, 92′ Αμπντουραχίμι – 39′ Μπένσι, 44′ Τουρπέλ)

Σλοβακία – Ισπανία 2-1 (17′ Κούτσκα, 87′ Στοχ – 82′ Πάκο Αλκάθερ)

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Αγγλία – Σαν Μαρίνο 5-0 (25′ Γιαγκιέλκα, 43′ πεν., 78′ Ρούνεϊ, 49′ Γουέλμπεκ, 72′ Τάουνσεντ)

Λιθουανία – Εσθονία 1-0 (76′ Μικολιούνας)

Σλοβενία – Ελβετία 1-0 (79′ πεν. Νοβάκοβιτς)

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Λιχτενστάιν – Μαυροβούνιο 0-0

Μολδαβία – Αυστρία 1-2 (27′ πεν. Ντεντόβ, – 12′ πεν. Αλάμπα, 51′ Τζάνκο)

Σουηδία – Ρωσία 1-1 (49′ Τοϊβόνεν – 10′ Κοκόριν)

By