Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ντάισελμπλουμ: Η Ολλανδία είχε ολοκληρωμένο σχέδιο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα

Σε περίπτωση που υπήρχε πλήρη αποτυχία της Ευρωζώνης

daiselblum600_010413

Ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε πως το 2012 υπήρχε σχέδιο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα σε περίπτωση αποτυχίας της Ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι Ολλανδία είχε ένα σχέδιο έτοιμο για την επιστροφή στο ολλανδικό φιορίνι εάν η κρίση στην Ευρωζώνη ξέφευγε από τον έλεγχο, μιλώντας στο ολλανδικό κανάλι RTLZ, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Η Ευρωζώνη βρισκόταν στο όριο της διάλυσης, κάποιες χώρες, δεν είχαν σεβαστεί κανένα κανόνα και ξαφνικά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την κατάρρευση του ενιαίου νομίσματος», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup φωτογραφίζοντας, ουσιαστικά, την Ελλάδα.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι υπήρχαν αρκετές κυβερνήσεις της Ευρωζώνης οι οποίες είχαν συντάξει παρόμοια σχέδια εξόδου από το κοινό νόμισμα.

«Φυσικά τώρα βρισκόμαστε σε τελείως διαφορετική κατάσταση, κανείς πλέον δεν κάνει λόγο για διάλυση της Ευρωζώνης και οι προβληματικές οικονομίες εκείνης της εποχής έχουν σημειώσει απίστευτη πρόοδο στα δημοσιονομικά τους» υπογράμμισε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

 

By