Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ντάισελμπλουμ: Τρέξτε για να πάρετε το «ΟΚ» της τρόικας

Ο επικεφαλής του Eurogroup συστήνει επιτάχυνση των προσπαθειών στην Ελλάδα για να επέλθει συμφωνία

daisenblum 1Να εντείνει τις προσπάθειες προκειμένου  να επέλθει συμφωνία με τους δανειστές κάλεσε την Ελλάδα ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπουμ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, είπε : «Πιστεύω πως είναι σημαντικό οι Έλληνες να επιταχύνουν λίγο τις προσπάθειες τους σε αυτό το σημείο ώστε να φτάσουμε σε μία συμφωνία».

Στο σημερινό  Eurogroup, στο οποίο παρίσταται ο Γιάννης Στουρνάρας, και ξεκινά στις 4 το απόγευμα, αναμένεται να εξετασθεί μεταξύ άλλων η πορεία των διαπραγματεύσεων για το δημοσιονομικό πρόγραμμα.

Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ενημερώσει επίσης τους Ευρωπαίους ομολόγους του  για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2013 και τη βεβαιότητα της Αθήνας για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 1,55% το 2014.

Ωστόσο δεν αναμένεται να ληφθεί κάποια απόφαση για την Ελλάδα καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας, η οποία θα επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή.

Αυτό όμως που ενδιαφέρει την Αθήνα είναι να διαπιστώσει εάν υπάρχει θετικό κλίμα μεταξύ των εταίρων υπέρ των ελληνικών θέσεων.  Εάν αποδέχονται δηλαδή τη γενική γραμμή «όχι σε οριζόντια μέτρα, ναι σε διαρθρωτικές παρεμβάσεις», αλλά και ποιες είναι η διαθέσεις όσον αφορά στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού.

 

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By