Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ντάισελμπλουμ: Υπόσχεται βοήθεια την άνοιξη του 2014

Η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να βοηθήσει περαιτέρω την Ελλάδα και θα αποφασίσει τον τρόπο την άνοιξη του 2014 δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

fosphotos.com
fosphotos.com

Ο πρόεδρος του Eurogroup σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί κάποιας μορφής βοήθεια στην Ελλάδα προτού εκπνεύσει τυπικά το πρόγραμμα χρηματοδότησης.

«Η ελληνική περίπτωση είναι πολύ δύσκολη, θα χρειαστεί χρόνος», δήλωσε ο κ.Ντάισελμπλουμ. «Το πρόγραμμα εξυγίανσης σταδιακά παίρνει τον δρόμο του και το Eurogroup προβλέπει ότι θα εγκρίνει την εκταμίευση της τρίτης δόσης σύντομα», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα στήριξης τυπικά ολοκληρώνεται τέλος του 2014 και από εκεί και μετά η χώρας μας θεωρητικά δε θα τελεί υπό καθεστώς ενίσχυσης. Το εάν όμως θα μπορεί να βγει ξανά στις αγορές εξαρτάται από το χρέος και τα επιτόκια.

«Θα αποφασίσουμε τον Απρίλιο ποια συνέχεια θα δώσουμε. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε περαιτέρω την Ελλάδα», ανέφερε ο κ.Ντάισελμπλουμ. Το Eurogroup μελετά ήδη τα αναγκαία μέτρα, δεσμεύτηκε ο Ολλανδός πολιτικός, κινούμενος όμως στη γερμανική «γραμμή» απέρριψε το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του χρέους ως λύση «απατηλά ελκυστική». Το σκεπτικό του ήταν ότι: «Η Αθήνα πρέπει να επιστρέψει μια μέρα στις αγορές και οι επενδυτές θα το σκεφτούν δύο φορές σε περίπτωση νέου κουρέματος» και ότι τα ευρωπαϊκά κράτη-δανειστές της χώρας μας περιμένουν να πάρουν πίσω τα λεφτά τους.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By