Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ντέιβιντ Κάμερον: «Όχι» στην καταβολή λύτρων σε τρομοκράτες

Την πρωτοβουλία είχε αναλάβει το Λονδίνο και την είχε παρουσιάσει στη σύνοδο κορυφής της G8

kameron

Η Βρετανία θα εντείνει τις διπλωματικές προσπάθειές της ώστε να διασφαλίσει ότι και οι άλλες χώρες της ομάδας των 8 (G8, οι επτά πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες και η Ρωσία) θα τηρήσουν τη συμφωνία τους να μην καταβάλουν λύτρα για την απελευθέρωση ομήρων, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

«Η Βρετανία συνεχίζει αυτήν την πολιτική, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν αυτήν την πολιτική και θα πρέπει να υπερδιπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας ώστε να εξασφαλίσουμε ότι και οι άλλες χώρες θα τηρήσουν τον λόγο τους», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε ομιλία του στο κοινοβούλιο. Ο Κάμερον αναφερόταν στην πρωτοβουλία που είχε αναλάβει το Λονδίνο και την είχε παρουσιάσει στη σύνοδο κορυφής της G8 πέρσι το καλοκαίρι ώστε να σταματήσει η καταβολή λύτρων σε τρομοκράτες.

Η ομιλία του Κάμερον δόθηκε μία ημέρα αφότου το Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε ένα βίντεο με τον αποκεφαλισμό του δεύτερου Αμερικανού ομήρου που κρατούσε, του δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ, ενώ απείλησε ότι σειρά θα έχει και ένας Βρετανός όμηρος που βρίσκεται στα χέρια των τζιχαντιστών.

By