Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ντάισελμπλουμ: Χρειάζεται περαιτέρω δουλειά

 «Η πρώτη σειρά των προαπαιτούμενων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα»

eurogroup

«Ενημερωθήκαμε από τον νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, τον κ. Γκίκα Χαρδούβελη, ότι η πρώτη σειρά των προαπαιτούμενων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα» δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντέισελμπλουμ μετά το πέρας της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες και τόνισε ότι «πρέπει να γίνει περαιτέρω δουλειά» κάτι για το οποίο, όπως είπε το γνωρίζει και ο κ. Χαρδούβελης.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε επίσης ότι ο έλληνας υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε τους ομολόγους του ότι θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια στη διαδικασία για το νέο γενικό γραμματέα Δημόσιων Εσόδων. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την αξιοπιστία των μεταρρυθμίσεων» τόνισε.

Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στον δρόμο των «σοβαρών οικονομικών μεταρρυθμίσεων» τόνισε νωρίτερα και ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν προσερχόμενος στο Eurogroup.

Με τη σειρά του, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι για την Ελλάδα είναι διαθέσιμα 2 δισ. ευρώ προσθέτοντας ότι η εκταμίευση «εξαρτάται από την υλοποίηση των προαπαιτούμενων».

Από την πλευρά του, ο κ. Χαρδούβελης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, και θα κάνει ό,τι μπορεί για να ολοκληρωθούν και τα 12 προαπαιτούμενα έως το τέλος Ιουλίου, ούτως ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

By