Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ντέρμπι στο Μαρακανά με φαβορί…

Σε ποιόν θα καθίσει η μπίλια; Βέλγιο ή Ρωσία;

fel

Στο Μαρακανά του Ρίο γίνεται ο αγώνας (σέντρα στις 7) με τους Βέλγους να αισιοδοξούν για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους (μετά το 2-1 επί της Αλγερίας) που θα τους εξασφαλίσει και την πρόκριση, υπάρχει όμως ανησυχία για τον αρχηγό Βενσάν Κομπανί.

Από την πλευρά τους οι Ρώσοι του Φάμπιο Καπέλο (1-1 στο πρώτο ματς με την Κορέα) δεν θα αφήσουν εύκολα το παιχνίδι -ποιος το έχει κάνει άλλωστε σ” αυτό το μαγικό Μουντιάλ…

«Η Ρωσία είναι διαφορετική ομάδα (από την Αλγερία). Αν ρίξουμε το κάστρο της, τότε θα έχουμε κερδίσει την παγκόσμια αναγνώριση» δήλωσε ο Μαρκ Βίλμοτς που θέλει να οδηγήσει το Βέλγιο όσο ψηλότερα γίνεται.

Η Ρωσία πάντως παραμένει ισχυρό αουτσάϊντερ για το σημερινό ματς και μάλλον δεν θα πρέπει να βιαστούμε να την καταδικάσουμε. Φυσικά, ο πρώτος λόγος ανήκει στους Βέλγους που έχουν με το μέρος τους και την παράδοση.

Με δύο νίκες και μία ισοπαλία οι κόκκινοι διάβολοι παραμένουν αήττητοι από τη Ρωσία, ενώ καλή είναι και η παράδοσή τους κόντρα στην -τότε- ΕΣΣΔ: τρία ματς -σε Μουντιάλ μάλιστα- δύο νίκες και μία ισοπαλία για τους Βέλγους.

By