Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ντακόλ… και θέαμα η ΑΕΚ

Με τον Αλεχάντρε Ντακόλ να εξαργυρώνει την πιο χορταστική φετινή της εμφάνιση, η «Ένωση» σάρωσε 5-0 τον Άγιο Νικόλαο για το Κύπελλο Γ” Εθνικής.

161820

Κάνοντας χατ-τρικ, ο Βραζιλιάνος διατήρησε την ερωτική επαφή του με τα δίχτυα κι έκλεψε την παράσταση απ’ τον σταθερά υπέροχο Γεωργέα και τον φορμαρισμένο Γροντή!

Όλα αυτά την ώρα που οι Ανάκογλου και Πλατέλλας έκαναν δυναμική επιστροφή (ασίστ ο ένας, γκολ ο άλλος) και έδιναν ένα ακόμα λόγο χαράς στους περισσότερους από 10.000 φίλους της «Ένωσης» που βρέθηκαν και σήμερα στην εξέδρα!

Πώς έπαιξε 

Με αρκετές αλλαγές (λόγω απουσιών ή της επιθυμίας του Τραϊανού Δέλλα να δώσει χρόνο συμμετοχής σε κάποιους «κιτρινόμαυρους») ήταν η ενδεκάδα της ΑΕΚ. Σ’ αυτή λοιπόν βρισκόταν για πρώτη φορά σε εντός έδρας παιχνίδι ο Τσιρίλο, επέστρεψε ο Ανάκογλου, ενώ απουσίαζαν οι Κορδέρο (που προτιμήθηκε να μείνει στον πάγκο) και Πόποβιτς (που έμεινε εκτός αποστολής).

Έτσι, το 4-4-2 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής: Τερματοφύλακας ο Βούρας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Τσιρίλο, Σταθάκης και Αργυρίου. Αμυντικό χαφ ήταν ο Ρόβας, ως εσωτερικοί μέσοι μπροστά του βρέθηκαν οι Ανάκογλου-Γεωργέας, σε ρόλο επιτελικού ξεκίνησε ο Γροντής και δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Ντακόλ-Μπρέσεβιτς.

Το ματς 

Η ώρα που ξεκίνησε το παιχνίδι (14:15) προσφέρεται περισσότερο για… σιέστα παρά για ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ κατάφερε να τα συνδυάσει όμως στο ΟΑΚΑ. Φτάνοντας ξεκούραστα -και χωρίς να χρειαστεί καν να φορτσάρει- σ’ ένα άνετο προβάδισμα. Τι έγινε λοιπόν που αρχικά δεν είχε πολλές ιδέες για το πώς θα διασπάσει την αντίπαλη άμυνα; Είχε… Γεωργέα. Που φέτος δεν σκοράρει μόνο. Αλλά -άμα λάχει- σερβίρει κιόλας.

Φέρνοντας στο πιάτο του Πεταυράκη την μπάλα (με εκπληκτική κάθετη). Κι επιτρέποντάς του (με υποδειγματικό κοντρόλ και πλασέ) να «κολατσίσει» το πρώτο γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ. Εκτός του «παλιού» όμως, η «Ένωση» είχε ξανά ορεξάτο κι έναν νέο: Τον Γροντή. Να μοιράζει. Ν’ αποτελεί διαρκώς κίνδυνο. Και να κερδίζει (με υπέροχη ντρίμπλα) το πέναλτι που εξαργύρωσε ο Ντακόλ.

Όταν στην… παρέα, δε, προστέθηκαν (στο δεύτερο μέρος) και οι Ανάκογλου και Πλατέλλας, τα ευχάριστα νέα -και τα γκολ- πολλαπλασιάστηκαν για την ΑΕΚ. Με τον πρώτο να «κερνάει» τον Ντακόλ (που έκανε άψογο τελείωμα). Τον δεύτερο να… πίνει στην υγειά του Γεωργέα (που τον έκανε κι εκείνο σκόρερ). Και όλους μαζί να χορταίνουν ωραίο ποδόσφαιρο τον κόσμο που τραγουδούσε.

Διότι έβλεπε καθαρά πλέον το μίνιμουμ που περίμενε φέτος απ’ την ομάδα του. Να παίζει ορθόδοξα. Να πνίγει τον αντίπαλο. Να προσπαθεί ως το τελευταίο λεπτό για το θέαμα που θα ευχαριστήσει την εξέδρα. Και να δικαιώνεται ακόμα μια φορά γι’ αυτό, όταν ο Αργυρίου έβγαλε μια σέντρα που θα ‘κανε τον… Μπορμπόκη να δακρύσει από συγκίνηση κι επέτρεψε στον Ντακόλ να βάλει το κερασάκι στην τούρτα.

ΠΗΓΗ: SPORT-FM.GR

(Visited 1 times, 1 visits today)
By