Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νταλάρας: Η Κύπρος πληρώνει το «όχι» στο σχέδιο Ανάν

Την δική του εκδοχή για τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο, δίνει ο γνωστός τραγουδιστής

Presentation of the Book "The Mismatched" / Παρουσίαση του Βιβλίου "Οι Αταίριαστοι"Με τον τίτλο «Μήπως η Κύπρος, εκτός των άλλων, πληρώνει το αξιοπρεπές και σχεδόν ομόφωνο «όχι» των πολιτών της στο σχέδιο Ανάν» ο Γιώργος Νταλάρας, ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα άρθρο με το οποίο εγκαλεί την Ευρώπη του βορρά ότι «με το εκβιαστικό ultimatum στην Κύπρο, δείχνει για μια φορά ακόμη το τιμωρητικό και πολλές φορές εκδικητικό της πρόσωπο».
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του τραγουδιστή, που έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες για την Μεγαλόνησο:

«Η Ευρώπη του βορά με το εκβιαστικό ultimatum στην Κύπρο, δείχνει για μια φορά ακόμη το τιμωρητικό και πολλές φορές εκδικητικό της πρόσωπο.

Όπως συμβαίνει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες του νότου. Το σχέδιο της δήθεν διάσωσης της Κύπρου με το «τελεσίγραφο» που της επέβαλε, είναι ΜΟΝΟ καταστροφικό.

Η Κύπρος, η πόρτα της Ευρώπης στη Μέση Ανατολή, η Κύπρος των 60 δις του φυσικού αερίου, η Κύπρος που κατόρθωσε να εξισορροπήσει τις σχέσεις της με τις αραβικές χώρες και το Ισραήλ, η Κύπρος με τις αγγλικές βάσεις, αλλά και τις ισχυρές ιστορικές σχέσεις με τη Ρωσία, η Κύπρος που κατόρθωσε να σταθεί στα πόδια της μετά από πολέμους, εισβολή και κατοχή, δεν έχει κατά τους δανειστές της «πρόσωπο» για να εγγυηθεί!

Τιμωρείται λοιπόν με δέσμευση χρημάτων εντίμων πολιτών, ακόμη και μικροκαταθετών που καλούνται άδικα, ίσως και παράνομα, να εγγυηθούν πληρώνοντας με τις οικονομίες της ζωής τους.

Όπως περίπου έγινε και συνεχίζει να γίνεται στην Ελλάδα με τις οριζόντιες περικοπές, τη μείωση μισθών και συντάξεων, τους εξαντλητικούς φόρους στα συνήθη υποζύγια. Όσο αυτή η Ευρώπη πιέζει τους λαούς με τόσο βίαιο τρόπο, δημιουργεί διχόνοια και εμφυλιακό κλίμα στις κοινωνίες, και καλλιεργεί ακραίες εθνικιστικές εξάρσεις.

Η Κύπρος όπως και στο παρελθόν, θα βρει το δρόμο της… Όπως θα τον βρει και η Ελλάδα. Είναι όμως άραγε αυτή η ανθρωποκεντρική Ευρώπη που ονειρευτήκαμε;

Υ.Γ. Αναρωτιέμαι μήπως η Κύπρος εκτός των άλλων πληρώνει το αξιοπρεπές και σχεδόν ομόφωνο «όχι» των πολιτών της στο σχέδιο Ανάν;».[space size=»30″]

 

By