Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ντινόπουλος: Αν δεν μειωθούν οι φόροι, θα μειωθούν οι ψηφοφόροι

«Στο υπουργείο Εσωτερικών δεν προβλέπονται απολύσεις για το 2014»

ntinopoulos

Την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση σε φοροελαφρύνσεις και διευκολύνσεις στους επιχειρηματίες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «αν δεν μειώσουμε τους φόρους δυστυχώς θα βλέπουμε τους ψηφοφόρους να μειώνονται δραματικά».

Μιλώντας στον real fm, ο κ. Ντινόπουλος τόνισε πως «η τρόικα μπορεί να λέει τα δικά της  αλλά ας έρθει να δει και τι συμβαίνει και στην ελληνική κοινωνία » και πρόσθεσε «αν δεν κάνουμε αυτές τις φοροελαφρύνσεις και την αύξηση των δόσεων δεν θα πληρώνει και κανείς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε: «Πράγματι οι απολύσεις ήταν ένα μεγάλο αγκάθι, όμως βλέπετε ότι το αγκάθι αυτό φαίνεται να κλείνει μέσα στο 2014. Δηλαδή, η τρόικα δεν ζητάει απολύσει από το 2015 και μετά. Αυτές οι 6.500 απολύσεις του 2014 νομίζω ότι τέλος πάντων έχει βρεθεί αυτή η δεξαμενή. Σε κάθε περίπτωση στο υπουργείο Εσωτερικών δεν προβλέπονται απολύσεις για το 2014, δεν προβλέπονται άλλες απολύσεις και είναι αυτό το οποίο είπα και στο παρελθόν ότι πλήρωσε βαρύ τίμημα στις απολύσεις η τοπική αυτοδιοίκηση. Με τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς».

Τέλος κληθείς να τοποθετηθεί στα σενάρια περί πρόωρης προφυγής στις κάλπες ο κ. Ντινόπουλος άφησε σαφέστατες αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας με νόημα «Αν κάποιοι θέλουν να κάνουν παιχνίδια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να χρησιμοποιήσουν δηλαδή την προεδρική εκλογή για να προκαλέσουν εκλογές –όχι πως δεν έχει συμβεί και στο παρελθόν αυτό για να είμαστε δίκαιοι- νομίζω ότι δεν θα τους ανταμείψει, χρησιμοποιώ αυτή την έκφραση, η ελληνική κοινωνία».

By