Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ντινόπουλος: Δεν θα γίνει καμία απόλυση στους Δήμους

«Πιθανή παράταση στη διαδικασία της ενδοδημοτικής κινητικότητας»

dinopoulos

Τη δέσμευση του ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση στους δήμους στα πλαίσια της διαδημοτικής κινητικότητας επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.

Ειδικότερα σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε πως απολύσεις δεν προβλέπονται στις συμβατικές υποχρεώσεις του υπουργείου Εσωτερικών και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει κανένα άλλοθι για συνδικαλιστές ή πολιτικούς να λένε ότι η ενδοδημοτική κινητικότητα που αφορά 2.000 υπαλλήλους θα φέρει απολύσεις».

Ο κ. Ντινόπουλος υπογράμμισε πως η πόρτα του είναι ανοιχτή για όλους καθώς ζητούμενο για το υπουργείο Εσωτερικών είναι η εργασιακή ειρήνη στον χώρο των δήμων που δοκιμάστηκε το τελευταίο διάστημα, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα ακόμα και της παράτασης για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κινητικότητας.

Αναφερόμενος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς δεσμεύτηκε ότι όλο το έκτακτο προσωπικό που έχει προσληφθεί θα είναι στη θέση του συμπληρώνοντας ότι οι επόμενες 600 προσλήψεις στους ΟΤΑ θα αφορούν υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα

Σχολιάζοντας τέλος το θέμα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων ο κ. Ντινόπουλος σημείωσε ότι «πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ γιατι υπάρχει η οργή της μεσαίας τάξης».

By