Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ντινόπουλος: Δεν συμφωνώ με την εύκολη λύση των απολύσεων

Διαφοροποίηση του υπουργού Εσωτερικών για τις απολύσεις στο δημόσιο

argyris ntinopoulosΤην αντίθεσή του στις απολύσεις, που ωστόσο η κυβερνηση έχει δεσμευτεί να κάνει, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος και κάνει λόγο για εξορθολογισμό της εφαρμογής των προσταγών της τρόικας.

Σε συνέντευξή του στη «Real news» δηλώνει αντίθετος με την «εύκολη λύση των απολύσεων» και σημειώνει πως «καλό θα ήταν να μην γίνουν» οι 15.000 απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα. Όπως μάλιστα λέειι: «Θα πρέπει να εξορθολογήσουμε τον τρόπο με τον οποίο εκτελούμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην τρόικα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί το υπουργείο Εσωτερικών».

Ειδικά για το υπουργείο του οποίου προΐσταται αναφέρει ότι «τα πλάνα που έχω μέχρι στιγμής στα χέρια μου δεν προβλέπουν απολύσεις (σσ: από ΝΠΙΔ του υπουργείου Εσωτερικών)»

Ο κ. Ντινόπουλος αφήνει να διαφανεί ότι τάσσεται υπέρ της εξεύρεσης λύσης για τις καθαρίστριες λέγοντας πως «με τα σύμβολα δεν τα βάζεις» ενώ θεωρεί ότι πρέπει να διαχειριστεί με διαφορετικό τρόπο η κυβέρνηση θέματα όπως των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών. Μάλιστα, προσθέτει: «δεν είπα να τους πάρουμε όλους πίσω…» ενώ συμπληρώνει: «…μου λένε ότι αυτό είναι λαϊκισμός. Από πότε είναι λαϊκισμός η κοινωνική ευαισθησία; Θα φτάσουμε στο άλλο άκρο; Ακούγεται συνέχεια ότι πρέπει να σπάσουμε αβγά. Εντάξει, να σπάσεις αβγά. Αλλά να κάνεις και μια ομελέτα που να τρώγεται!».

By