Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ντινόπουλος: Καμία απόλυση στους ΟΤΑ

«Δεν θα έχει κυρώσεις η άρνηση συμμετοχής στην ενδοδημοτική κινητικότητα»

ntinopoulos

Στη διαβεβαίωση πως δεν θα γίνει καμία απόλυση στους ΟΤΑ, προχώρησε για άλλη μία φορά ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Σκάι, ο κ. Ντινόπουλος δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται κανείς από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ να χάσει τη δουλειά του, σπεύδοντας να επισημάνει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει στο πρόγραμμα απολύσεων από το Δημόσιο. Ανέφερε μάλιστα ως παραδείγματα τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς φύλακες.

Στο ερώτημα πού θα βρεθούν οι δεξαμενές για τις 6.500 απολύσεις που προγραμματίζονται μέχρι το τέλος του 2014, ο υπουργός Εσωτερικών έριξε το μπαλάκι στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι αυτός ξέρει και έχει δεξαμενές για απολύσεις, που όμως δεν περιλαμβάνουν την αυτοδιοίκηση.

Παράλληλα καθησυχάζοντας τους εργαζόμενους, διαβεβαίωσε ότι η άρνηση συμμετοχής στην ενδοδημοτική κινητικότητα δεν πρόκειται να επιφέρει κυρώσεις, δηλαδή σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιφέρει απόλυση. Δήλωσε, πάντως, την ετοιμότητά του να κάνει ό,τι μπορεί για να προχωρήσει το πρόγραμμα κινητικότητας.

By