Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ντοκουμέντα για το ναζιστικό παρελθόν Παππά-Μιχαλολιάκου

Δείτε τις επιστολές που αντάλλασε ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής με τον ιδρυτή του φασιστικού κόμματος του Βελγίου, Leon Degrelle

1

Σοκαριστικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν το ναζιστικό παρελθόν του Χρήστου Πάππά που σήμερα βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό αλλά και τις διασυνδέσεις του ιδίου και του Νίκου Μιχαλολιάκου με εκπροσώπους του φασιστικού κινήματος στην Ευρώπη προς τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής (Χ.Α).

Πρόκειται για επιστολές που είχε ανταλλάξει το καλοκαίρι του 1989 ο Χρήστος Παππάς με τον Βέλγο Leon Degrelle ιδρυτή του φασιστικού κινήματος στο Βέλγιο, για τον οποίο ο Χίτλερ φέρεται να έχει πει: «Αν είχα γιο θα ήθελα να είναι σαν τον Leon».

Στην επιστολή του με ημερομηνία 15 Ιουνίου 1989 ο προφυλακισμένος Χρ. Παππάς εκφράζεται με θαυμασμό στον Leon Degrelle, τον οποίο και διαβεβαιώνει για την «σταθερή, αληθινή και ακλόνητη πίστη του στην αιώνια μορφή του FURER ADOLF HITLER και στα ιδεώδη που πηγάζουν από τον αγώνα σας για μια καινούργια Ευρώπη».

Απαντώντας στις 28 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς στον Χρ. Παππά ο Leon Degrelle αναφέρει μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα είναι η βασίλισσα του πολιτισμού και πως μια ημέρα ο ίδιος ρώτησε τον HITLER «τι ήταν» και εκείνος του απάτησε: «Εγώ είμαι Έλληνας».

Ακόμη, στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και μια φωτογραφία που απεικονίζει τους δυο άνδρες, δηλαδή τον Χρ. Παππά και τον Leon Degrelle. Στη φωτογραφία αυτή ο Χρ. Παππάς σε νεαρή ηλικία στέκεται όρθιος δίπλα στον «αξιοσέβαστο ήρωα στρατηγό» όπως ο ίδιος αποκαλεί στην επιστολή του τον Βέλγο πολιτικό που είχε καταχθεί εθελοντικά στα στα Ες-Ες, αποτελώντας τον κορμό της Légion Wallonie (Λεγεώνα Βαλλονία) που στάλθηκε αρχικά στην Πολωνία και κατόπιν στο Ανατολικό Μέτωπο.

Ιδού τα ντοκουμέντα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία3

1 2 3

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

By