Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Απανωτά χτυπήματα ντόπινγκ στον στίβο

Θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών βρέθηκαν οι Πάουλ, Γκέι και Σίμπσον.

tyson-gay_jpg_2299669bΣοκ στον χώρο του στίβου από την είδηση ότι τρεις αθλητικές παγκοσμίου φήμης, βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ.

Ο πρώτος ήταν ο Τάσιον Γκέι, ο οποίος παραδέχθηκε το λάθος του.

Ο Αμερικάνος σπρίντερ γνωρίζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου δείγματος και απλά περιμένοντας την επιβεβαίωση από το δεύτερο, όταν ρωτήθηκε σχετικά από το «Reuters», προς τιμή του, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του.

«Δεν είμαι θύμα σαμποτάζ ή κάτι τέτοιο. Απλώς εμπιστεύθηκα κάποιο άτομο και δεν έπρεπε…» είπε χαρακτηριστικά, ενώ όπως έγινε γνωστό, απέσυρε την συμμετοχή του από το Παγκόσμιο της Μόσχας.

Ο Γκέι είναι κάτοχος του Αμερικάνικου ρεκόρ στα 100 μέτρα με επίδοση 9.69, ενώ εφέτος έχει κάνει την καλύτερη επίδοση της χρονιάς με 9.75.

Στα 200 μέτρα ο χρόνος του είναι 19.74 και φυσικά ήταν ο μοναδικός που θα μπορούσε να απειλήσει την κυριαρχία του Γιουσέιν Μπολτ.

Η συνέχεια δόθηκε με τον Ασάφα Πάουελ, ο οποίος βρέθηκε να έχει κάνει χρήση οξιλοφρίνης, όπως και η Σερόν Σίμπσον, μία αθλήτρια που έχει αφήσει το στίγμα της στους αγώνες των 100μ, 200μ και 400 μέτρων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By