Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Ντου» της αστυνομίας σε καταυλισμούς των Ρομά

Εκατοντάδες συλλήψεις στους καταυλισμούς των Ρομά σε Ζεφύρι και Αχαρνές

astunomia-roma638

Εννέα συλλήψεις προέκυψαν από τις 105 προσαγωγές που έγιναν από την αστυνομία κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στους καταυλισμούς ρομά στο Ζεφύρι και στην Αυλίδα Αχαρνών Αττικής.

Η σημερινή αστυνομική επιχείρηση, όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, εντάσσεται στον γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό, που έχει στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και «την αντιμετώπιση προβλημάτων, που έχουν σχέση με τις τοπικές συνθήκες και τις ιδιαιτερότητες στις συγκεκριμένες περιοχές».

Επιχειρήσεις του τελευταίου τριμήνου

Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας σε καταυλισμούς ρομά σε όλη την Ελλάδα, ανέρχονται συνολικά σε 1.131, από τις οποίες οι 609 ήταν στην Αττική, μέσα στο εννιάμηνο του 2013. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αυτών συνελήφθησαν συνολικά 1.305 άτομα, μεταξύ των οποίων και το ζευγάρι στα Φάρσαλα, όπου βρέθηκε το τετράχρονο κοριτσάκι.

Στη σημερινή αστυνομική επιχείρηση, η οποία σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, συμμετείχαν 200 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, με τη συνδρομή εκπροσώπων των Εισαγγελικών Αρχών. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διερευνήθηκαν θέματα από όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων (τάξη, ασφάλεια, τροχαία κ.λπ.) και περιλάμβαναν ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους.

By