Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ντράγκι: Η ΕΚΤ έτοιμη να υπερασπιστεί το ευρώ

«Σε ένα περιβάλλον όπου έχει απειληθεί η ακεραιότητα του ευρώ, το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο εμπιστεύτηκαν την ΕΚΤ με εποπτικά καθήκοντα»

dragi

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι επανέλαβε ότι είναι έτοιμη να υπερασπιστεί το ευρώ και προσέθεσε ότι η προσπάθεια αυτή ενισχύεται από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να της αναθέσει την εποπτεία των τραπεζών της ευρωζώνης.

«Σε ένα περιβάλλον όπου έχει απειληθεί η ακεραιότητα του ευρώ, το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο εμπιστεύτηκαν την ΕΚΤ με εποπτικά καθήκοντα» σημείωσε ο κ. Ντράγκι στην τελετή για την ανάληψη των εποπτικών καθηκόντων από την κεντρική τράπεζα. «Ήμασταν και είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε το ευρώ» τόνισε ο κ. Ντράγκι.

Ο κ. Ντράγκι πρόσθεσε πως ο νέος ρόλος αποτελεί μια επέκταση της αρχικής εντολής της ΕΚΤ για διατήρηση της σταθερότητας των τιμών στην ευρωζώνη.

«Στον πυρήνα της εντολής της ΕΚΤ είναι η προστασία της σταθερότητας των τιμών. Τώρα χρειαζόμαστε να προστατέψουμε την οικονομία με ένα ακόμα τρόπο, με την αποτροπή του υπερβολικού ρίσκου στον τραπεζικό τομέα» πρόσθεσε.

Ο κ. Ντράγκι χαιρέτισε την δημιουργία του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας ως «το μεγαλύτερο βήμα προς την ολοκλήρωση από τότε που δημιουργήθηκε η Οικονομική και Νομισματική Ένωηση».

By