Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ντυμένος παπάς ταξίδεψε για την Αθήνα ο Χριστόδουλος Ξηρός

Η Αντιτρομοκρατική γνωρίζει τα άτομα που τον βοήθησαν

1Στην Αθήνα φέρεται να βρίσκεται ο Χριστόδουλος Ξηρός, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. που θέλουν τον 56χρονο «Μανώλη» της 17Ν να ταξίδεψε ως την πρωτεύουσα με την βοήθεια συγγενικού του προσώπου.

Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον γιο του παπά-Τριαντάφυλλου να ακολούθησε έστω και για λίγο τα βήματα του πατέρα του καθώς φέρεται να ταξίδεψε ντυμένος ιερέας.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος επισήμως πλέον θεωρείται δραπέτης, φέρεται επίσης να έχει βρει καταφύγιο σε σπίτια ασύλληπτων μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική γνωρίζει σε ποια περιοχή κρύβεται αλλά, τα άτομα που τον βοήθησαν να εξαφανιστεί αλλά και τα ονόματα των ανθρώπων με τα οποία έχει έρθει σε επαφή.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο  Χριστόδουλος Ξηρός δεν πρόκειται να κάνει καμία κίνηση και -όπως λένε χαρακτηριστικά- θα «λουφάξει» στο διαμέρισμα στο οποίο κρύβεται και θα κάνει τις πρώτες του κινήσεις έπειτα από αρκετές ημέρες.

Το σχέδιο της Αντιτρομοκρατικής στηρίζεται πάνω στην υπομονή αφού μετά από τόσα χρόνια εκτός δράσης, ο Ξηρός είναι «επιρρεπής στο λάθος» και δεν θα γνωρίζει πως να κινηθεί με τις νέες συνθήκες που επικρατούν στην πρωτεύουσα.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, θα κληθούν όλοι οι γνωστοί και οι συγγενείς του για καταθέσεις, καθώς οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι άτομα από το φιλικό και οικογενειακό του περιβάλλον γνώριζαν ότι επρόκειτο να δραπετεύσει.

ΠΗΓΗ:www.protothema.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By