Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ντόλιος: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρεθεί σε μια κυβέρνηση με άλλο χρώμα μετά τις εθνικές

«Δεν θα βάλω πήχυ για το ΠΑΣΟΚ, αλλά ενδεικτικά θα πω ένα παράδειγμα- που δεν θα προκύψει: αν η Ν.Δ. πάρει 25% και το ΠΑΣΟΚ 2%, δεν έχει κανένα νόημα η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση»

ntolios

Στο δίλημμα Βενιζέλου «Ελιά ή κάλπες» αναφέρθηκε ο Γιώργος Ντόλιος, τονίζοντας ότι αν προκύψει ένα αποτέλεσμα που είναι καταπονισμός για το ΠΑΣΟΚ, τότε πρόκειται να τεθεί θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης (BHMA FM).

Παράλληλα, ο κ. Ντόλιος υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ «μετά τις εθνικές εκλογές, θα πρέπει να συνεργαστεί κυβερνητικά με άλλο χρώμα και προοδευτικό πρόσημο και όχι με τη Ν.Δ.»

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Είναι λάθος να κάνουμε μια συζήτηση πρωθύστερη για το τι θα συμβεί μετά τις εκλογές. Θα μας εξηγήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην κοινοβουλευτική ομάδα τι εννοεί, αλλά εάν προκύψει ένα αποτέλεσμα που είναι καταποντισμός για το ΠΑΣΟΚ, εκ των πραγμάτων τίθεται θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης. Δεν θα βάλω πήχυ για το ΠΑΣΟΚ, αλλά ενδεικτικά θα πω ένα παράδειγμα – που δεν θα προκύψει: αν η Ν.Δ. πάρει 25% και το ΠΑΣΟΚ 2%, δεν έχει κανένα νόημα η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση. Ή, για να το πω διαφορετικά, εάν προκύψει ένα αποτέλεσμα που όπως λένε εξέχοντα στελέχη του, όπως ο κ. Σταθάκης και ο κ. Παπαδημούλης, θα είναι πάνω από το άθροισμα των ποσοστών Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, τότε τίθεται ένα ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας και εάν κατά τη γνώμη μου δεν υπάρξει αυτή η περίπτωση, δεν τίθεται και θέμα κυβερνητικής σταθερότητας»

Και προσθέτει: «Άλλο η Ν.Δ. άλλο το ΠΑΣΟΚ. Συνεργαστήκαμε άπαξ σε μια κυβέρνηση για τις ανάγκες της χώρας, με άγνοια κινδύνου και η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να βρεθεί σε ένα τέτοιο σχήμα ξανά. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρεθεί σε μια κυβέρνηση με άλλο χρώμα, με ένα προοδευτικό πρόσημο, για να το πω έτσι, με τον καθιερωμένο όρο. Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνουμε αίτημα για να συνεργαστούμε, αλλά θα πρέπει να καταλάβει ότι η αντιμνημονιακή του λογική οδήγησε πολλές φορές σε αντιμνημονιακά τερατουργήματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα υπάρξει αρκετή σύνεση, για να μη δημιουργήσουν ένα κυβερνητικό σχήμα-τέρας, αντιμνημονιακό, μετά τις εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.»

By