Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ντόρα και Αβραμόπουλος ήθελαν πρώτη θέση

Με το σταυρό στις ευρωεκλογές, το Μαξίμου λύνει το δύσκολο γρίφο του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ- Kύκλοι του υπ. Άμυνας, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι ο Δ. Αβραμόπουλος δεν έχει  εκφράσει ενδιαφέρον 

avramo

Δεν είναι μόνο ο Ευάγγελος Βενιζέλος που είχε εσωκομματικούς λόγους να προχωρήσει στην αλλαγή του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών, ώστε να αντικατασταθεί η λίστα από τον σταυρό. Είναι και ο Αντώνης Σαμαράς που γλιτώνει από μεγάλο πονοκέφαλο, καθώς τη σειρά εκλογής των ευρωβουλευτών της ΝΔ θα την αποφασίσει ο λαός και όχι ο ίδιος.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το τελευταίο διάστημα το Μαξίμου δεχόταν μεγάλη πίεση από την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που ήθελαν να τεθούν – ο καθένας από την πλευρά του φυσικά – επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ.  Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι κύκλοι του υπουργού Άμυνας διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι ο κ. Αβραμόπουλος είχε ή εξέφρασε ποτέ την επιθυμία να τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματός του. Επικαλούνται μάλιστα και συνάντηση που δεν ανακοινώθηκε αλλά έγινε ανάμεσα στον Α. Σαμαρά, τον Δημ. Αβραμόπουλο και τον Ευ. Μεϊμαράκη, όπου έγινε εφ΄ όλης της ύλης κουβέντα για τον σχεδιασμό και την τακτική της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές, όπου ο υπουργός Άμυνας σε κανέναν σημείο – όπως υποστηρίζουν – δεν έθεσε θέμα δικής του υποψηφιότητας στις ευρωεκλογές. Λένε μάλιστα ότι η συνάντηση αυτή έγινε μέρες πριν τη συνάντηση στο Μαξίμου ανάμεσα στον Α. Σαμαρά και τον Ευ. Βενιζέλο, όπου φέρονται να αποφάσισαν να προχωρήσουν στην απ΄ ευθείας εκλογή των ευρωβουλευτών.

Ο γρίφος για τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ γινόταν ακόμα πιο δύσκολος αν συνυπολογίσει κανείς την προσωπική υπόσχεση που είχε δώσει ο Α. Σαμαράς στον πρώην γραμματέα της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, ότι θα είναι εκείνος επικεφαλής του γαλάζιου  ευρωψηφοδελτίου. Με τρεις μνηστήρες, την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο αλλά και τον Μανώλη Κεφαλογιάννη  για την πρώτη θέση του ευρωψηφοδελτίου, το Μαξίμου γνώριζε πως ότι και να αποφάσιζε δε θα την έβγαζε καθαρή. Τώρα όμως, θα βγάλει το φίδι από την τρύπα η λαϊκή ετυμηγορία, οπότε ο Α. Σαμαράς μπορεί να …νίπτει τας χείρας του. Αν πάντως κανείς θέλει να διακινδυνεύσει μία πρόβλεψη για το ποιον από τους τρεις θα επιθυμούσε η ηγεσία της ΝΔ για επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, αυτός μάλλον είναι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

kefalogiannis

Τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη όσο και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αντιμετωπίζονται από το Μαξίμου ως εν δυνάμει διεκδικητές της αρχηγίας της ΝΔ, που στηρίζουν τον Α. Σαμαρά όσο οι συνθήκες δεν τους επιτρέπουν να βγουν μπροστά.

Γιάννης Καμπουράκης