Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ντόρα κατά φόρων

Τη διαφωνία της με τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας πάντως πως αυτή η πολιτική έχει επιβληθεί έξωθεν.

fosphotos.com
fosphotos.com

«Σίγουρα δεν αντέχει άλλο ο πολίτης» δήλωσε η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη στο ΣΚΑΪ, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης. «Αυτό που έχει γίνει στην Ελλάδα με το φόρο των ακινήτων είναι μία τρέλα», είπε χαρακτηριστικά και σχολίασε ότι κακώς ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έσπευσε να διαψεύσει τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

«Θα δώσουμε τη μάχη εδώ και στο εξωτερικό για να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης», δήλωσε η κ.Μπακογιάννη, προσθέτοντας: «Ήμουν σίγουρη ότι δεν θα εισπραχθεί λόγω έλλειψης κατανάλωσης. Κακώς διέψευσε ο κ. Στουρνάρας ότι δεν θα μειωθεί ο φόρος. Η χώρα χρειάζεται πραγματική φορολογική επανάσταση, φόροι ανάλογα με τα εισοδήματα.» Εξήγησε επίσης ότι ζήτησε την αντικατάσταση της από το Β” θερινό τμήμα της Βουλής προκειμένου να μην προκαλέσει πρόβλημα στην ψήφιση της σύμβασης για την παραχώρηση των κρατικών λαχείων, καθώς είχε κάνει ερώτηση, η οποία δεν πήρε ποτέ απάντηση.

«Οι βουλευτές δεν είναι πιόνια», σημείωσε άλλωστε με νόημα η κ.Μπακογιάννη, δηλώνοντας πως στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι «μουγκή».

Η πρώην υπουργός επισήμανε ωστόσο πως  η λάθος φορολογική πολιτική έχει επιβληθεί στην κυβέρνηση «γιατί οι ξένοι σου λένε, δεν πλήρωνες φόρους» και υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. «Πρέπει να βάλουμε ιδιώτες λογιστές στο φορολογικό μηχανισμό», πρότεινε.

Η πρώην υπουργός χαρακτήρισε επίσης λάθος αυτή τη στιγμή τη συζήτηση για ένα νέο πακέτο βοήθειας, όσο υπάρχει ένα υφιστάμενο πρόγραμμα σε ισχύ. Μίλησε επίσης για ανάγκη να υπάρξει «ένα μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης και με ΣΥΡΙΖΑ», καθώς όπως είπε «Οι λογικές «εμείς ή οι άλλοι» είναι μία διχαστική λογική που ανήκει στο χθες», σχολίασε όμως ότι: «Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μπούσουλα, δεν έχει γραμμή και δεν κάνει αντιπολίτευση γιατί δεν έχει εναλλακτική πρόταση.»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By