Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Προφυλακιστέος ο Σωτήρης Εμμανούλ

Για νόμιμη φορολογημένη αμοιβή του ως πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγά έκανε λόγο ο Σωτήρης Εμμανουήλ

ypovryxia622_130114i

Προφυλακιστέος για την υπόθεση των υποβρυχίων κρίθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Σωτήρης Εμμανουήλ, ο οποίος υπηρέτησε ως πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο κ. Εμμανουήλ κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Εμμανουήλ φέρεται να έχει λάβει και διακινήσει μίζες 24 εκατομμυρίων ευρώ, και φέρεται αποδέκτης μιζών ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ, εκδοχή που ο ίδιος αμφισβήτησε ενώπιον του ανακριτή.

Κατά την απολογία του, ο κ. Εμμανουήλ έκανε λόγο για νόμιμη φορολογημένη αμοιβή του ως πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά υποστηρίζει ότι τα 17 εκ. από την εταιρεία Inveco, συμφερόντων του ιδίου, είναι η νόμιμη αμοιβή του για το μάνατζμεντ των Ελληνικών Ναυπηγείων και για την περίοδο μίας 4ετίας.

Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έφερε τα χρήματα στην Ελλάδα με βάση τον νόμο Αλογοσκούφη και πλήρωσε τους νόμιμους φόρους. Όπως υποστηρίζει, δεν μπορούσε εκ της θέσεως του να επηρεάσει την υπογραφή της σύμβασης, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν θα έπρεπε να βγει ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, καθώς εδώ και δύο χρόνια, είναι γνωστό το όνομά του σε σχέση με την υπόθεση των υποβρυχίων και μάλιστα από τότε που έγινε γνωστή η υπόθεση γύρισε από το εξωτερικό στην Ελλάδα.

Αύριο Σάββατο απολογείται ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος, που συνελήφθη την ίδια μέρα με τον κ. Εμμανουήλ, και φέρεται να είναι μεγάλος διακινητής μιζών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By