Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Καρφιά» Μπαλτάκου σε Ρουπακιώτη για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Δεν κατατέθηκε ποτέ στη Βουλή, διευκρινίζει ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης.

bouli2Διευκρινιστική ανακοίνωση, από την οποία δεν λείπουν οι αιχμές για τον Υπουργό Δικαιοσύνης, σχετικά με την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Π. Μπαλτάκος.

Επισημαίνει ότι σήμερα έφθασε το νομοσχέδιο στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης (και όχι στη Βουλή), ενώ διευκρινίζει ότι στις 21 Μαΐου θα το συζητήσει, όχι η Βουλή, όπως γράφεται, αλλά η Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ).

Επίσης, ο Π. Μπαλτάκος αναφέρει ότι το νομοσχέδιο την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχε υπογραφές συναρμοδίων Υπουργών, ούτε τις απαραίτητες εκθέσεις. Και υπογραμμίζει με νόημα ότι θα γίνει «έρευνα» και μετά από αυτή «εφ’ όσον ουδεμία ατέλεια διαπιστωθεί» θα κατατεθεί στη Βουλή.

Η ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης έχει ως εξής:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το λεγόμενο “αντιρατσιστικό” νομοσχέδιο κατατέθηκε στην Βουλή και θα αρχίσει η συζήτησή του στις 21 Μαΐου, θεωρούμε σκόπιμο να σημειώσουμε τα ακόλουθα, προς αποφυγή άσκοπων παρανοήσεων:

1. Τα νομοσχέδια δεν κατατίθενται στην Βουλή, αλλά στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, η οποία τα ελέγχει, με τη νομική της Υπηρεσία και την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, για την διαπίστωση τυχόν νομικών ή άλλων ατελειών. Μετά την έρευνα αυτή και εφ’ όσον ουδεμία ατέλεια διαπιστωθεί, τα νομοσχέδια κατατίθενται στην Βουλή από τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης.

2. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κατατέθηκε σήμερα στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

3. Την Παρασκευή 10 Μαΐου προσκομίσθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης,  προς ενημέρωσή μας, ανυπόγραφο σχέδιο του νομοσχεδίου, μη συνοδευόμενο από έκθεση συνεπειών της ρύθμισης, έκθεση τροποποιούμενων – καταργούμενων διατάξεων και έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

4. Το σχέδιο αυτό παραδόθηκε στον πρόεδρο της ΚΕΝΕ, Αρεοπαγίτη ε.τ. κ. Καϋμενάκη και ορίστηκε η 21η Μαΐου ως ημερομηνία ενημέρωσης των μελών της ΚΕΝΕ και αρχικής συζήτησης επί του νομοσχεδίου».

By