Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ν.Αφρική: Οι αρχές συνέλαβαν 59 διαδηλωτές μετά από βίαια επεισόδια

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση βομβίδων κρότου- λάμψης και πυροβολούσαν με πλαστικές σφαίρες για να διαλύσουν τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην Αλεξάντρια

southafrica

Οι αστυνομικές αρχές της Νότιας Αφρικής συνέλαβαν 59 ανθρώπους μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ένα προάστιο του Γιοχάνεσμπουργκ, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης έξω από ένα δικαστήριο.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης και πυροβολούσαν με πλαστικές σφαίρες για να διαλύσουν τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην Αλεξάντρια, έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τον ταξίαρχο Νέβιλ Μαλίλα η κατάσταση σήμερα το πρωί είναι σχετικά ήρεμη, μετά και την ανάπτυξη μονάδων του στρατού κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δεν είναι σαφές ωστόσο εάν οι στρατιώτες παραμένουν στην περιοχή ή αν έχουν ήδη αποχωρήσει.

Οι διαδηλωτές, περίπου 400 άνθρωποι, είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο της Αλεξάντρια για να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν την αποφυλάκιση άλλων διαδηλωτών που είχαν συλληφθεί την προηγούμενη ημέρα, ανέφερε ο Μαλίλα μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι eNCA.

By