Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ν. Κορέα: Δύο νεκροί μετά το ναυάγιο πλοίου

Το πλοίο, το Sewol, μετέφερε 477 επιβάτες και πλήρωμα και 150 οχήματα, σύμφωνα με τις κορεατικές λιμενικές αρχές, όταν άρχισε να γέρνει πολύ καθώς πλησίαζε στο νησί Ζεζού, περίπου 100 χλμ. νοτίως της κορεατικής χερσονήσου

Ferry sinking off South Korea with 450 people on board

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα και 368 έχουν διασωθεί από το ναυάγιο νοτιοκορεατικού επιβατικού πορθμείου που μετέφερε 477 ανθρώπους κοντά στη νότια ακτή της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές, ενώ το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε πως εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη άνω των 100 ανθρώπων.

Το πλοίο, το Sewol, μετέφερε 477 επιβάτες και πλήρωμα και 150 οχήματα, σύμφωνα με τις κορεατικές λιμενικές αρχές, όταν άρχισε να γέρνει πολύ καθώς πλησίαζε στο νησί Ζεζού, περίπου 100 χλμ. νοτίως της κορεατικής χερσονήσου. Σήμα κινδύνου εστάλη από το πλοίο νωρίς σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η νοτιοκορεατική ακτοφυλακή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης με συμμετοχή δεκάδων πλοίων και ελικοπτέρων. Δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις για το τι έκανε το πλοίο να πάρει κλίση και να γείρει, αν και ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε προς το τηλεοπτικό δίκτυο YTN πως πριν το Sewol αρχίσει να βυθίζεται ακούσθηκε ένας «ισχυρός ήχος πρόσκρουσης και θόρυβος».

By