Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ν. Κορέα: Προειδοποιεί για «σκληρή απάντηση» σε περίπτωση πρόκλησης

KOREAN PRESIDENTΗ Πρόεδρος της Νότιας Κορέας προειδοποιεί ότι θα υπάρξει υπάρξει ισχυρή και ταχεία στρατιωτική απάντηση, σε οποιαδήποτε πρόκληση της Βόρειας Κορέας, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πολιτικές συνέπειες.

«Εάν υπάρξει οποιαδήποτε πρόκληση εναντίον της Νότιας Κορέας και των πολιτών της, θα πρέπει να δοθεί μια ισχυρή απάντηση στην αρχή και χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες», ανέφερε η πρόεδρος Παρκ στη διάρκεια συνεδρίασης με ανώτερους αξιωματούχους.

Η δήλωση αυτή της προέδρου της Νότιας Κορέας έρχεται μετά από την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ, ότι βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου με το νότιο γείτονά της κλιμακώνοντας την ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, έχει ανακοινώσει από το Σάββατο πως η χώρα έχει τεθεί σε «κατάσταση πολέμου» κατά της Νότιας Κορέας, κλιμακώνοντας τη σκληρή ρητορική εναντίον της Σεούλ και της Ουάσιγκτον, η οποία οξύνθηκε μετά τις νέες διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Πιόνγκγιανγκ το Φεβρουάριο, λόγω των πυρηνικών δοκιμών που εξελίσσει.

«Από τη στιγμή αυτή και μετά, οι σχέσεις Βορρά-Νότου, εισέρχονται στην κατάσταση πολέμου και όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν μεταξύ του Βορρά και του Νότου θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αναλόγως », αναφέρεται σε βορειοκορεατική ανακοίνωση, που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA και κοινοποιήθηκε σε όλα τα θεσμικά και στρατιωτικά όργανα του καθεστώτος.

Η Κίνα έχει επανειλημμένα καλέσει όλες τις μεριές για αυτοσυγκράτηση στην κορεατική χερσόνησο. «Καλούμε τις εμπλεκόμενες πλευρές να καταβάλουν κοινές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση«, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι.

(Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters)[space size=»30″]

By