Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ν. Μηταράκης: «Το σχέδιο του κ. Τσίπρα δεν βγαίνει»

Τα στοιχεία διαψεύδουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

mitarakis638_041113

Σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ασκεί ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, τονίζοντας ότι τα στοιχεία διαψεύδουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ότι όλοι κατανοούν πως το σχέδιο του κ. Τσίπρα δεν βγαίνει.

«Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι συνεχίζεται η αποεπένδυση στη Ελληνική Οικονομία. Τα στοιχεία τον διαψεύδουν. Το 2013, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, το ύψος των Ξένων Άμεσων Επενδύσεων επέστρεψε στο μέσο όρο της πενταετίας προ κρίσης. Το Α΄ Εξάμηνο του 2014 οι ξένες άμεσες επενδύσεις υπερτριπλασιάστηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Το ΚΕΠΕ, σε μελέτη που εξέδωσε το Μάιο, παρουσιάζει αναλυτικά νέες επενδύσεις 37 δις € στην Ελληνική Οικονομία, ύψος ρεκόρ, οι οποίες και υλοποιούνται. Παράλληλα η Ελλάδα έχει επιστρέψει στις διεθνείς αγορές και νέα κεφάλαια εισρέουν στο Χρηματιστήρια Αθηνών. Έχω επανειλημμένα παρουσιάσει στη Βουλή λίστες επενδύσεων με ονοματεπώνυμο. Κοινή πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι διαφωνεί με όλες» σημειώνει σε δήλωσή του ο κ. Μηταράκης.

Επίσης, υπογραμμίζει ο κ. Μηταράκης, ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του είπε ότι «υποσχεθήκαμε μια παγκόσμια πρωτοτυπία: «την ανάπτυξη της οικονομίας σε συνθήκες δημοσιονομικής καταστολής». Πράγματι ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος στόχος, ο οποίος όμως χάρη στις θυσίες του Ελληνικού λαού, θα επιτευχθεί εντός του 2014, καθώς θα επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ».

«Βλέποντας τη συνολική παρουσία, όλοι κατανοούν ότι το σχέδιο του κ. Τσίπρα δε βγαίνει. Ποιο είναι, λοιπόν, το πραγματικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ;» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

By