Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ξέμειναν από ανταλλακτικά στη Γερμανία

Τα στοιχεία αυτά διέρρευσαν έπειτα από μια συνάντηση κοινοβουλευτικών με στελέχη των ενόπλων δυνάμεων

germania

Ανώτατα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας παραδέχθηκαν ότι όχι ευκαταφρόνητο μέρος του εξοπλισμού τους, περιλαμβανομένων ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου, επιθετικών ελικοπτέρων, Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μεταφοράς Προσωπικού και άλλων πολεμικών μηχανημάτων είναι ελαττωματικό και ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα ανταλλακτικά.

Τρεις ημέρες αφότου το πολεμικό ναυτικό παραδέχθηκε ότι μόλις ένα από τα 22 ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου Sea Lynx είναι σε κατάσταση που του επιτρέπει να πετάξει, οι ένοπλες δυνάμεις παραδέχθηκαν ενώπιον μιας επιτροπής της Βουλής ότι μόλις τα 70 από τα 180 ΤΟΜΠ τύπου Boxer τα οποία διαθέτει το πεζικό είναι επιχειρησιακά έτοιμα.

Εξάλλου μόλις τα 10 από τα 31 επιθετικά ελικόπτερα (Eurocopter) Tiger είναι έτοιμα για δράση, ενώ η Πολεμική Αεροπορία μπορεί να αναπτύξει μόνο τα 42 από τα 109 Eurofighter τα οποία διαθέτει ταυτόχρονα, σύμφωνα με μια έκθεση που προετοιμάστηκε για το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.

Οι παραδοχές αυτές καταγράφονται αφού η κυβέρνηση της Γερμανίας απογοήτευσε τους συμμάχους της αρνούμενη να πάρει μέρος στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους.

Η κυβέρνηση υπό την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ εξάλλου έχει καταστήσει σαφές πως η Γερμανία δεν έχει καμιά πρόθεση να προκαλέσει καθ” οιονδήποτε τρόπο στρατιωτικά τη Ρωσία λόγω των ενεργειών στην Ουκρανία για τις οποίες την κατηγορούν οι ΗΠΑ, η ΕΕ και άλλες δυνάμεις.

Τα στοιχεία αυτά διέρρευσαν έπειτα από μια συνάντηση κοινοβουλευτικών με στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Ένας εκπρόσωπος των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων απέφυγε να επιβεβαιώσει τα δεδομένα αυτά ερωτηθείς σχετικά από το Γερμανικό Πρακτορείο, επικαλούμενος την απόρρητη φύση τους, πάντως πηγές του τομέα της άμυνας ανέφεραν ότι είναι ακριβή.

Οι αριθμοί είναι μέσοι όροι της κρατούσας κατάστασης που διαρκεί μήνες, και οι περισσότερες βλάβες οφείλονται στις ελλείψεις ανταλλακτικών.

Τα περισσότερα από τα ελικόπτερα Sea Lynx -χρονολογούνται από το 1981- που έχουν καθηλωθεί στο έδαφος έχουν εμφανίσει μια ρωγμή στις ουρές.

Οι ομολογίες αυτές από μέρους των ενόπλων δυνάμεων ακολουθούν τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των υπεσχημένων εφοδίων και την μετάβαση από τη Γερμανία στις κουρδικές δυνάμεις οι οποίες αντιμετωπίζουν το ΙΚ στο Ιράκ.

Έξι αλεξιπτωτιστές και ένας αξιωματικός του ιατρικού σώματος εστάλησαν την περασμένη εβδομάδα για να εκπαιδεύσουν τους Πεσμεργκά, τους Κούρδους μαχητές.

Έξι ημέρες αργότερα, παραμένουν καθηλωμένοι στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας.

Δεν έχουν λάβει άδεια να μεταβούν στο Κουρδιστάν από τις αρχές του Ιράκ. Πέραν αυτού όμως, επρόκειτο να μεταβούν στο Ιράκ με δύο μεταγωγικά αεροσκάφη Transall -ενός τύπου που έχει επιχειρησιακή ηλικία 50 ετών- και αμφότερα παρουσίασαν βλάβη.

Μια άλλη πτήση, για να μεταφερθούν μπαζούκα και επιθετικά τουφέκια στους Κούρδους από τη Λειψία, ακυρώθηκε χθες εξαιτίας προβλήματος σε ένα άλλο Transall. Επισκευάσθηκε και απογειώθηκε χθες.

Τα προβλήματα αυτά μπορεί να πλήξουν την φιλόδοξη υπουργό Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία θεωρείται γενικά ότι επιδιώκει να γίνει η δεύτερη καγκελάριος στην Ιστορία της χώρας της και μετέβη σήμερα στην Αρμπίλ με ένα Transall της ΠΑ της Γερμανίας, που λειτουργούσε.

By