Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Βροχή» ενστάσεων και «μάρτυρες έκπληξη» από την υπεράσπιση του Ακη

Υποστηρίζει πώς έχουν παραγραφεί τα αδικήματα – Υπόσχεται μάρτυρες «που γνωρίζουν το θέμα των υποβρυχίων»

akis

Σωρεία ενστάσεων υπέβαλε η υπεράσπιση του βασικού κατηγορουμένου πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να θέτουν στο δικαστήριο για εξάλειψη του αξιόποινου λόγω παραγραφής του βασικού αδικήματος της δωροδοκίας.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του πρώην υπουργού ο εντολέας του κάθεται στο εδώλιο για πράξη προερχόμενη από αδίκημα που έχει παραγραφεί. Με την ένσταση συντάχτηκε και η υπεράσπιση της πρώην συζύγου και της κόρης του Τσοχατζόπουλου.

Σε συνέντευξή τους στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Αρετής Τσοχατζοπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος και Μιχάλης Δημητρακόπουλος υποστήριξαν πως «όσον αφορά το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας του Άκη δεν υπάρχει πλέον γιατί η βουλή δεν άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του» μάλιστα ο πρώτος αναφέρθηκε στην πιθανότητα κλήσης δύο μαρτύρων των οποίων οι καταθέσεις θα έχουν βαρύνουσα σημασία. Όπως είπε «θα καλέσω και καινούριους μάρτυρες. Δυο ακόμα οι οποίοι γνωρίζουν την υπόθεση των υποβρυχίων εξαιρετικά καλά» 

Η υπεράσπιση του πρώην υπουργού υπέβαλε επίσης, ένσταση για ακυρότητα της κλήσης που εστάλη στον πρώην υπουργό, καθώς ,όπως τόνισε, επιδόθηκε πριν λήξει η προθεσμία που ορίζει ο νόμος για άσκηση αναίρεσης του βουλεύματος από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ακολούθως οι συνήγοροι επικαλέστηκαν και ακυρότητα της διαδικασίας.

Επίσης, έθεσαν θέμα ακυρότητας της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο καθώς είχε προηγηθεί παραγγελία άσκησης δίωξης από την Βουλή η οποία κατά τους συνηγόρους «αιωρείται» και επομένως τίθεται θέμα εκκρεμοδικίας.

Η διαδικασία διεκόπη για αύριο το πρωί οπότε και θα τοποθετηθούν οι εισαγγελείς επί των ενστάσεων που υποβλήθηκαν.

Ποιοι είναι οι 19 κατηγορούμενοι

Μαζί με τον πρώην υπουργό Άμυνας, θα καθίσουν η γυναίκα του Βασιλική Σταμάτη, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, η πρώην σύζυγός του και πολλοί συνεργάτες του, κατηγορούμενοι ότι συμμετείχαν με διαφορετικό τρόπο ο καθένας στην διακίνηση μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Συγκεκριμένα, με βάση το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου  για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ ΄ επάγγελμα και κατ ΄εξακολούθηση παραπέμπονται οι: Άκης Τσοχατζόπουλος, Αστέριος Οικονομίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Νίκος Ζήγρας, Γιώργος Σαχπατζίδης, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Βίκυ Σταμάτη, Γιάννης Σμπώκος, Ταλίτα Μαρία Τσεκούρα, Νίκος Γεωργουλάκης, Παναγιώτης Σταμάτης, Παντελής Ζαχαριάδης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Σπύρος Χατζηνικολάου, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φώτης Αρβανιτίδης, Νίκος Καρατζάς και Γιώργος Κωνσταντάτος.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει καταδικαστεί ήδη σε οκτώ χρόνια κάθειρξη, πρόστιμο 520.000 ευρώ, δήμευση του ακινήτου του στη Διονυσίου Αεροπαγίτου και τέσσερα χρόνια στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων, για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» που αφορούν τα έτη 2006 έως και 2009.

By