Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία

«Μετά από αίτημα της ουκρανικής αποστολής» διεξάγεται η συνάντηση

kerry_lavrov600_050143

Συνάντηση πραγματοποιεί αυτήν την ώρα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ με τον Ουκρανό ομόλογό του Αντρέι Ντεστσίτσια στο περιθώριο της Συνόδου για την Πυρηνική Ασφάλεια στη Χάγη, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ και μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι δύο άνδρες συνομιλούν «ενώπιος ενωπίω» σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Η ίδια παρουσίασε μία φωτογραφία που εικονίζει τους δύο υπουργούς να κάθονται σε ένα τραπέζι, λίγο πριν από μια συνέντευξη τύπου που επρόκειτο να παραχωρήσει ο Λαβρόφ.

Πρόκειται για την πρώτη διπλωματική επαφή δύο τόσο υψηλόβαθμων αξιωματούχων των δύο χωρών από την έναρξη της κρίσης η οποία έγινε «μετά το αίτημα της ουκρανικής αποστολής» σύμφωνα με μια πηγή της ρωσικής αποστολής.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρέι Ντεστσίτσια είχε δηλώσει σήμερα ότι ήλπιζε να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του για να βρουν «μια ειρηνική λύση» στην ουκρανική κρίση. Ωστόσο, η θέση της ρωσικής πλευράς είναι αρνητική για αυτή την επαφή, καθώς η Μόσχα έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν αναγνωρίζει κανένα αξιωματούχο της νέας,  μεταβατικής κυβέρνησης του Κιέβου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By