Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Ξαφνική συνάντηση Σαμαρά – Σόιμπλε την Τρίτη

Με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα συναντηθεί την Τρίτη το μεσημέρι, στην Πορτογαλία, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

samaras

Οι δύο άνδρες θα γευματίσουν μαζί, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ενώ πρόκειται για την πρώτη συνάντηση που θα έχουν μετά τις ευρωεκλογές αλλά και τον ανασχηματισμό. Η ατζέντα της συνάντησης θα περιλαμβάνει τις εξελίξεις για την συνέχεια του ελληνικού προγράμματος αλλά και διορθωτικές κινήσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να συζητήσει με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την εξέλιξη του προγράμματος της Ελλάδας και τα σημεία στα οποία η χώρα έχει σημειώσει πρόοδο, αλλά και τα κομμάτια εκείνα όπου δεν προχωρούν.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναμένεται επίσης να αποτυπωθεί η πρόοδος την οποία έχει σημειώσει η Ελλάδα, αλλά ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών και για τις αλλαγές στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, καθώς οι παρούσες δεν δείχνουν να αποδίδουν.

Παράλληλα αναμένεται να συζητηθεί και μια σειρά φοροελαφρύνσεων που σταδιακά θέλει η ελληνική πλευρά να εφαρμόσει και για την οποία ο πρωθυπουργός έχει ήδη εξαγγείλει ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει έτοιμος ένας οδικός χάρτης.

By