Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παρέμβαση ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Κωτούλα

Ο Χ. Αθανασίου να δώσει απαντήσεις για τον συνεργάτη του – που κατηγορείται για ναζιστικές απόψεις- ή να τον απομακρύνει ζητά η Ιπποκράτους

 

Σε ενδοκυβερνητικό θέμα αναβαθμίζεται η υπόθεση του Ιωάννη Κωτούλα, ο οποίος είναι σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών Χ.Αθανασίου, για θέματα ιθαγένειας  και δημοσιεύματα τον θέλουν είναι οπαδός νεοναζιστικών αντιλήψεων.

pasok-1Ξεκάθαρη αντίδραση από τον υφυπουργό Εσωτερικών απαιτεί το ΠΑΣΟΚ που  εξέδωσε σχετική ανακοίνωση .  Σε αυτή επισημαίνει ότι «παρακολουθούμε με ανησυχία τις καταγγελίες για τις απόψεις του συμβούλου του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Αθανασίου. Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε δεν επιτρέπεται να υπάρχει καμία σκιά και να δίνεται οποιασδήποτε μορφής άλλοθι στη νεοναζιστική ρητορική και βία από στελέχη κομμάτων που ανήκουν στο συνταγματικό τόξο ειδικά όταν αυτά βρίσκονται σε ευαίσθητες κυβερνητικές θέσεις. Η καταδίκη του ναζισμού και του νεοναζισμού πρέπει να είναι ομόθυμη και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.Ο κ.Αθανασίου οφείλει είτε να βγάλει αμέσως ανακοίνωση διάψευσης είτε να απομακρύνει αμέσως το συνεργάτη του».

Για το θέμα είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα της εφημερίδας «Αυγή» αλλά και ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορούσαν τον Ι.Κωτούλα ως «υμνητή του νεοναζισμού» απαιτώντας την απομάκρυνσή του .

Συγκεκριμένα η Αυγή υποστηρίζει ότι σε πόνημα που εξέδωσε  ο Ι.Κωτούλας με τίτλο «Η άνοδος του Γ” Ράιχ» εξυμνεί τον ναζισμό παραθέτοντας φράσεις  όπως το ότι «ο ναζισμός ήταν μια μεγάλη επανάσταση: εναντίον της γραφειοκρατίας, εναντίον της άνοιας, για χάρη της νεολαίας, εναντίον των περιχαρακωμένων ιεραρχιών…». Από το ίδιο κείμενο παρατίθεται στην Αυγή  η φράση: «Τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης αποτελούσαν τμήμα της πολεμικής προσπάθειας των Γερμανών, οι οποίοι αποσκοπούσαν αρχικά να περιορίσουν τα ανεπιθύμητα στοιχεία (αιχμαλώτους πολέμου αντίπαλων κρατών, θεωρούμενες εχθρικές εθνικές και κοινωνικές μειονότητες) και κατόπιν να αξιοποιήσουν το εργατικό δυναμικό των αιχμαλώτων».[space size=»30″]

 

,

By