Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων στο Ρέθυμνο

Η εκλογική διαδικασία εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα και δεν αναστατώθηκε το ήρεμο κλίμα των εκλογώ

ekloges

Ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων στα 204 εκλογικά τμήματα του νομού Ρεθύμνου, όπου κλήθηκαν να ψηφίσουν, από το πρωί, 72.057 εγγεγραμμένοι εκλογείς.

Η εκλογική διαδικασία εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα και δεν αναστατώθηκε το ήρεμο κλίμα των εκλογών, στις οποίες έλαβαν μέρος οι υποψήφιοι για τους επτά συνδυασμούς της Περιφέρειας Κρήτης στην Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και για τον δήμο Ρεθύμνου οι υποψήφιοι για τους συνδιασμούς: Ρέθυμνο- Αλληλεγγύη- Ανατροπή» του Μιχάλη Ανδρουλάκη, «Λαϊκή Συσπείρωση» του Μανούσου Μανουσογιάννη, «Νέα Αντίληψη για το Ρέθυμνο» του Γιώργου Μαρινάκη, «Ρέθυμνο Αξίζεις» του Θοδωρή Νίνου και «Ελεύθερο Ρέθυμνο» του Στέλιου Πετράκη. Η κίνηση στο Ρέθυμνο δεν θύμιζε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις και εκτιμάται ότι το ποσοστό αποχής θα είναι ένα στοιχείο το οποίο θα συζητηθεί εκτενώς.

Τα αποτελέσματα, τα οποία άρχισαν να μεταδίδονται και, ήδη, έχει καταγραφεί το 3%, αναμένεται να ολοκληρωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ, το πρώτο, σχεδόν σίγουρο, ασφαλές αποτέλεσμα, αναμένουν δημότες και υποψήφιοι γύρω στις 23:00, δεδομένης της μετάδοσης των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά κέντρα προς την αντιπεριφέρεια μέσω κινητών τηλεφώνων. Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, «… η εκλογική μέρα κύλησε με απόλυτη οργάνωση, ηρεμία και χωρίς προβλήματα.

Ο πολίτης εκφράστηκε και όλοι είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν δημοκρατικά τις απόψεις τους και να εκθέσουν δημόσια το πρόγραμμά τους».

By