Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ξεκίνησε η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Με την εισηγητική τοποθέτηση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη

voridis-ypoyrgosygeiasA

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00 στην Ολομέλεια της Βουλής, η τριήμερη συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Τις εργασίες της Βουλής, άνοιξε η εισηγητική τοποθέτηση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, που αντικαθιστά τον Πρωθυπουργό, λόγω της συμμετοχής του κ. Σαμαρά στην ευρωπαϊκή Σύνοδο για την απασχόληση στο Μιλάνο, .

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η Βουλή τίμησε τους τρεις νεκρούς στρατιώτες στο δυστύχημα του Βόλου, με ενός λεπτού σιγή.

Την πρόταση έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης εκφράζοντας παράλληλα την θλίψη του Κοινοβουλίου, κατά την έναρξη της συνεδρίασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά, εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ορίστηκε ο Γιάννης Δραγασάκης, του ΠΑΣΟΚ, ο Παναγιώτης Ρήγας, των ΑΝ.ΕΛ η Έλενα Κουντουρά, του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος και της Χρυσής Αυγής ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ενώ αντιπροσώπευση θα έχουν και οι Ανεξάρτητοι Βουλευτές.

Στη σημερινή πρώτη μέρα της συζήτησης αναμένεται να πάρουν τον λόγο υπουργοί της κυβέρνησης ανάμεσα στους οποίους, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί την Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, οπότε θα τοποθετηθεί και ο Πρωθυπουργός.

By