Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλλαγές Σταμάτη στη ΝΕΡΙΤ

Στη ΝΕΡΙΤ ΑΕ μεταβιβάζονται τα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στο Δημόσιο

ertexo2

Στη ΝΕΡΙΤ ΑΕ μεταβιβάζονται με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης τα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στο Δημόσιο, σύμφωνα με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης στο νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Στην τροποποίηση που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας, διευκρινίζεται ότι «οι μεταβιβάσεις αυτές, καθώς και η τυχόν υπεραξία που προκύπτει, απαλλάσσονται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά υπέρ οποιουδήποτε. Η απαλλαγή της υπεραξίας που τυχόν προκύπτει από τις μεταβιβάσεις αυτές παρέχεται με την προϋπόθεση εμφάνισής της σε λογαριασμό ειδικού αφορολόγητου αποθεματικού, το οποίο σε περίπτωση διανομής ή κεφαλαιοποίησής του φορολογείται σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 106 του νόμου 2338/1994».

Στις αλλαγές που κατέθεσε η κυβέρνηση αναφέρεται ακόμη ότι το ιδρυτικό καταστατικό της ΝΕΡΙΤ εγκρίνεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Επίσης, ορίζεται ότι η συμμετοχή στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ είναι ασυμβίβαστη «λόγω αμετάκλητης καταδίκης για κακούργημα, όπως και για πλημμέλημα τελεσθέν κατά την άσκηση των καθηκόντων του». Η προηγούμενη διατύπωση έκανε λόγο για «βαριά παραβίαση των καθηκόντων του».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By