Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξεκίνησε στο ΣτΕ η συζήτηση για την χρηματοδότηση της Χ.Α.

Η Χρυσή Αυγή τον περασμένο Φεβρουάριο προσέφυγε στο ΣτΕ υποστηρίζοντας ότι η αναστολή της χρηματοδότησής της είναι αντισυνταγματική

symvoulio epikrateias

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η συζήτηση της αίτησης της Χρυσής Αυγής με την οποία ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης με την οποία πραγματοποιήθηκε η αναστολή της χρηματοδότησής της.

Σημειώνεται ότι η αίτηση της Χρυσής Αυγής συζητείται στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ένα χρόνο και μια μέρα μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ συνέρχεται με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο Φιλοκτίμονα Αρναούτογλου και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ, η οποία ήταν εισηγήτρια και στην απόφαση του ΣτΕ που απέρριψε την αίτηση της Χρυσής Αυγής με την οποία ζητούσε την αναστολή της υπουργικής απόφασης για την προσωρινή παύση χρηματοδότησής της.

Η Χρυσή Αυγή τον περασμένο Φεβρουάριο προσέφυγε στο ΣτΕ υποστηρίζοντας ότι η αναστολή της χρηματοδότησής της είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

By