Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ξεκινάει η δίκη του τέως δήμαρχου Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλου

Αρχίζει σήμερα η εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης υπεξαίρεσης των 18 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης

fosphotos.com | Konstantinos Tsakalidis
fosphotos.com | Konstantinos Tsakalidis

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, της πολύκροτης υπόθεσης υπεξαίρεσης των 18 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση κατηγορούνται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην ταμίας του δήμου Παναγιώτης Σαξώνης, σε βάρος των οποίων, πρωτόδικα, είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, στον καθένα.

Το εδώλιο συμπληρώνεται από δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, στους οποίους είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών αντιστοίχως, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι ενόψει της επαναληπτικής δίκης. Ο τέως δήμαρχος, με αλλεπάλληλες επιστολές το τελευταίο διάστημα και μετά την πρωτόδικη απόφαση- καταπέλτη, επιμένει πως είναι αθώος κι ότι δεν έχει υπεξαιρέσει ούτε ένα ευρώ.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By