Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ξεκινάει η ΝΕΡΙΤ, παραμένει πρόβλημα η ΕΡΤ

Με 155 ψήφους υπέρ, έναντι 104 κατά και ενός βουλευτή που δήλωσε «παρών», υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ, ενώ τη Δευτέρα ξεκινούν οι προσλήψεις στο μεταβατικό σχήμα.

ert metabatiko sximaΘετική ψήφο στο νομοσχέδιο έδωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Α. Λοβέρδος, ενώ και από αυτή την ψηφοφορία απουσίαζε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης.

Το άρθρο 12 που αφορά στον «Μεσολαβητή», αρμόδιο για την εξέταση καταγγελιών, παραπόνων και αιτημάτων απάντησης για όλες τις εκπομπές και τα προγράμματα της ΝΕΡΙΤ ΑΕ, καταψήφισε η βουλευτής της ΝΔ Φ. Πιπιλή, διαφωνώντας με την πρόβλεψη του νομοσχεδίου ο «Μεσολαβητής» να προέρχεται αποκλειστικά από την ΕΣΗΕΑ.

«Παρών» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Μ. Μπόλαρης. Συνολικά ψήφισαν 260 βουλευτές, ενώ από την ψηφοφορία απουσίαζαν όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ μπορεί να ψηφίστηκε, ο πονοκέφαλος όμως με το Ραδιομέγαρο για την κυβέρνηση παραμένει. 

Ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Παντελής Καψής μοιάζει να μην έχει σαφή εικόνα για το πώς θα κινηθεί, οι εργαζόμενοι παραμένουν αμετακίνητοι ενώ η απόσυρση, μετά από τις διαμαρτυρίες των γαλάζιων βουλευτών, της διάταξης για τον τρόπο υπολογισμού των αποζημιώσεων απόλυσης στην ΕΡΤ δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να κάμψει τις αντιστάσεις των εργαζόμενων, με δόλωμα τις προσλήψεις στο μεταβατικό σχήμα που ξεκινούν τη Δευτέρα. Σε πρώτη φάση θα προσληφθούν 580 άτομα με συμβάσεις διάρκειας δύο μηνών, μέχρι να ξεκινήσει το μεταβατικό σχήμα να εκπέμπει από την Αγία Παρασκευή. Μέχρι τώρα η εκπομπή προγράμματος γίνεται από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, καθώς στο Ραδιομέγαρο παραμένουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τον αγώνα, ενώ συνεχίζονται οι δηλώσεις δημιουργών που απαγορεύουν προβολή του έργου τους από την Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση. Η Ελενα Ακρίτα ζήτησε να σταματήσει η προβολή της εκπομπής «Φώτα Πορείας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By