Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξεκινάει «σαφάρι» για την ανασφάλιστη εργασία

Στο στόχαστρο των ελέγχων οι τουριστικές περιοχές

ergasia maurhΜε στοχευμένους ελέγχους σε τουριστικές περιοχές της χώρας θα επιχειρήσει το υπουργείο Εργασίας να πατάξει το διαδεδομένο φαινόμενο της ανασφάλιστης εργασίας, η οποία σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχει εκτιναχθεί στο 38,4%.

Ειδικότερα, κατά το δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εντατικοί έλεγχοι από 563 ελεγκτές κυρίως σε νησιά και άλλους τουριστικούς προορισμούς.

Το σχέδιο παρουσιάστηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, στην οποία εκτός από τον υπουργό Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου, συμμετείχαν επίσης ο διευθυντής της υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταξίαρχος Βασίλειος Κοντογιάννης, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Αννα Στρατινάκη το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, και η ΕΥΠΕΑ (Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ).

«Η καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης απασχόλησης και, γενικότερα, η αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το υπουργείο Εργασίας και συνολικά για την κυβέρνηση. Πρόκειται, ουσιαστικά, για εθνικό ζήτημα που συμβαδίζει με τις μείζονες δημοσιονομικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες της χώρας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Βρούτσης.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

(Visited 1 times, 1 visits today)
By