Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξεκινά η κατασκευή «Κέντρου Κρουαζιέρας» στον Πειραιά

Στην τελική ευθεία μπαίνει η κατασκευή της επέκτασης της νότιας πλευράς του λιμανιού του Πειραιά, με σκοπό τη δημιουργία «Κέντρου Κρουαζιέρας».

Limani_peiraia 1Το «πράσινο φως» για το έργο που είναι το μεγαλύτερο που έχει ποτέ εγκριθεί για υποδομές κρουαζιέρας, άναψε σήμερα με την υπογραφή της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ), από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη.

Πρόκειται επίσης για το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο στο επιβατικό λιμάνι του Πειραιά, το οποίο έχει κοστολογηθεί στα 120 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά το τουριστικό προϊόν της χώρας, καθιστώντας τον Πειραιά προνομιούχο «παίκτη» στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο της κρουαζιέρας.

Ειδικότερα, το «Κέντρο Κρουαζιέρας» χωροθετείται στην ακτή Μιαούλη και προβλέπει την κατασκευή εξωτερικών και εσωτερικών λιμενικών έργων, δημιουργία επαρκών χερσαίων χώρων και θέσεων στάθμευσης, καθώς και κτίριο νέου επιβατικού σταθμού για την εξυπηρέτηση των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων. Οι νέες εγκαταστάσεις δημιουργούν έξι νέες θέσεις εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων μήκους 300 μ. και άνω.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By