Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ξεκινά η τροφοδοσία του διυλιστηρίου Ασπροπύργου με φυσικό αέριο

Προχωρούν οι εργασίες για την τροφοδοσία με φυσικό αέριο και του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ Ελευσίνας

131125-depa_agwgoi2

Την έναρξη τροφοδοσίας του διυλιστηρίου Ασπροπύργου με φυσικό αέριο ανακοίνωσε σήμερα ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), με την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών.

Το φυσικό αέριο χρησιμοποιείται ως καύσιμο για τη λειτουργία δύο αεριοστρόβιλων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και της μονάδας Fuel Gas.

Η συμφωνία μεταξύ των εταιρειών ΕΛΠΕ και ΔΕΣΦΑ υπεγράφη τον Μάιο του 2014 και η ολοκλήρωσή του έργου πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Κωνσταντίνος Ξιφαράς τονίζει: «Η σύνδεση του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου με το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου αποτελεί ένα έργο επωφελές και για τις δύο εταιρείες διότι αφενός συμβάλλει στην αύξηση της κατανάλωσης του φυσικού αερίου και αφετέρου στην αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της εγχώριας βιομηχανίας και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Επιπλέον, προχωρούν οι εργασίες για την τροφοδοσία με φυσικό αέριο και του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ Ελευσίνας, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τέλη του 2014.

By