Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Ξεκινούν 125 δρομολόγια για την μεταφορά μαθητών στα σχολεία

Τα δρομολόγια αφορούν την Περιφέρεια Αττικής

mathites

Την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν 125, από τα 916, δρομολόγια μεταφοράς μαθητών στην Περιφέρεια Αττικής, δήλωσε ο αναπληρωτής προϊστάμενος της δ/νσης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής Εμμανουήλ Κάββαλος κατά τη διάρκεια της χθεσινής, θυελλώδους συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Είχε προηγηθεί, πολυπληθής συγκέντρωση γονέων και μαθητών από όλη την Αττικής έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, συνάντηση εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Λεονταρίδη αλλά και τους αρμόδιους του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στην κατάμεστη, από γονείς και μαθητές, αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Πέτρος Φιλίππου δεσμεύθηκε ότι εντός 15 ημερών θα έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο οι συμβάσεις για άλλα 438 δρομολόγια και ότι στις αρχές Νοεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και για τα υπόλοιπα 353 δρομολόγια.

Τελικά, η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου υπερψήφισε πρόταση ψηφίσματος, με την οποία η παρούσα περιφερειακή αρχή δεσμεύεται ότι θα καλύψει όλα τα δρομολόγια ώστε να εξυπηρετηθεί το σύνολο των μαθητών, ότι αυτό θα γίνει σε στενή συνεργασία με τους δήμους και τους συλλόγους γονέων, ότι θα ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση προς την κυβέρνηση ώστε να ξεκινήσει άμεσα η μεταφορά των μαθητών, ότι θα προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να αναιρεθεί η ΚΥΑ 24001/2013 και ότι θα εξετάσει τη δυνατότητα άμεσης έναρξης διαλόγου για τη μεταφορά των μαθητών και τη δημιουργία Ενιαίου Κρατικού Φορέα για τη Μεταφορά των Μαθητών.

By