Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξενώνες στα 1.000 μέτρα υψόμετρο

Αποδράστε στην παρθένα φύση και απολαύστε αυθεντική φιλοξενία…

Ώρα να πάρουμε τα ψηλά βουνά, να βρεθούμε στην αγκαλιά της παρθένας φύσης, να φιλοξενηθούμε σαν στο σπίτι στο χωριό και να αναπνεύσουμε 100% οξυγόνο!

Επιλέξαμε και σας προτείνουμε τρεις ξενώνες που είναι κτισμένοι σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων και υπόσχονται αυθεντική φιλοξενία και διαμονή.

Μέλη του δικτύου επιλεγμένων παραδοσιακών και αγροτουριστικών καταλυμάτων «Guest Inn», οι ξενώνες απευθύνονται σε όσους αναζητούν αυθεντικές διακοπές στην όχι και τόσο γνωστή ελληνική ύπαιθρο.

Οι τιμές τους ξεκινούν από 60-80 ευρώ το δίκλινο, ενώ κατά τη διάρκεια του χρόνου υπάρχουν πολλές προσφορές και εκπτώσεις.

7 Ουρανοί , Κρίκελλο, Ευρυτανία

Στους λάτρεις της φύσης, της ηρεμίας και των αυθεντικών περιοχών, αυτός ο φιλόξενος προορισμός επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, με κυριότερη την ανακάλυψη της πανέμορφης περιοχής της Ευρυτανίας.

7ouranoi

Μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον, κοντά στο χωριό Κρίκελλο στην Ευρυτανία, σε υψόμετρο 1.350 μέτρων όπου επικρατεί η απόλυτη ησυχία του βουνού, τα όμορφα δωμάτια του παραδοσιακού ξενώνα «7 Ουρανοί» θα σας οδηγήσουν στον… 7ο ουρανό!

Η υποδοχή της Μυρτώς και του Ανδρέα είναι ιδιαίτερα θερμή και η ατμόσφαιρα εξαιρετική. Όλα τα δωμάτια είναι ευρύχωρα διακοσμημένα και επιπλωμένα με γούστο και απλότητα. Μια καράφα με ντόπιο τσίπουρο σας περιμένει σε κάθε δωμάτιο για το καλωσόρισμα. Όλα διαθέτουν θέρμανση, μερικά διαθέτουν τζάκι ενώ τα δωμάτια του τελευταίου ορόφου μοιράζονται ένα μεγάλο μπαλκόνι με εκπληκτική θέα στα βουνά.

7ouranoi2

Τι θα κάνετε: Η περιοχή είναι ιδανική για τους λάτρεις της φύσης και των υπαίθριων δραστηριοτήτων. Ξεκινώντας από τον ξενώνα, μπορείτε να κάνετε πολλές βόλτες μέσα από τα δασικά μονοπάτια, με τα πόδια ή το αυτοκίνητο. Ο Αντρέας θα σας δώσει τους καλύτερους χάρτες και πολλές χρήσιμες πληροφορίες για να ανακαλύψετε την περιοχή.

Επισκεφθείτε το παραδοσιακό χωριό Κρίκελλο, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ που προτείνουν οι δύο ταβέρνες, στην κεντρική πλατεία του χωριού. Όσοι είστε λάτρεις του σκι, μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας σπορ στο χιονοδρομικό κέντρο του Καρπενησίου που απέχει 35 χιλιόμετρα.

Info
Τηλ.: 22370 71160
Website: www.7ouranoi.gr

Πως θα πάτε: Από την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας βγείτε στην έξοδο για Λαμία και ακολουθείστε τις ενδείξεις για Καρπενήσι. Διασχίστε τα χωριά Λιανοκλάδι-Μακρακώμη –Βίτωλη–Πτελέα–Άγιος Γιώργης και αρχίστε να ανεβαίνετε προς το χωριό Τυμφρηστός. Η διαδρομή είναι καταπληκτική και η θέα μαγευτική. Βγαίνοντας από την Τυμφρηστό, παίρνετε την κατεύθυνση Καρπενήσι-Κρίκελλο-Δομνίστα, ακολουθήστε τον παλιό δρόμο στα δεξιά σας (μην περάσετε από το τούνελ). Στο επόμενο σταυροδρόμι, σε 1,5 χιλιόμετρο, στρίψτε αριστερά προς Κρίκελλο και Δομνίστα. Μετά από μια διαδρομή 14 χιλιομέτρων μέσα από ένα υπέροχο ελατόδασος, στρίψτε δεξιά προς Ανιάδα και Σύγγρελο. Ο ξενώνας βρίσκεται αμέσως μετά τη πινακίδα, σε απόσταση 20 μέτρων στα αριστερά σας.

Αρχοντικό Φιαμέγκου, Τρίκαλα Κορινθίας

Γραφικός προορισμός, σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, στην απόλυτη ησυχία. Η ποιότητα του χώρου, της φιλοξενίας και της κουζίνας κάνουν το κατάλυμα αυτό μια εξαιρετική επιλογή που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

fiamegkos

Σε απόσταση μόλις δυόμισι ωρών από την Αθήνα, το Αρχοντικό Φιαμέγκου σας καλεί να εισπνεύσετε τον καθαρό ορεινό αέρα της Κορινθίας. Απολαύστε τη φιλοξενία και χαρείτε τα όμορφα δωμάτια του, όπου παντρεύονται αρμονικά η παράδοση με την φιλοξενία, για να σας χαρίσουν μια αναζωογονητική διαμονή γεμάτη λαχταριστές γεύσεις, σε υψόμετρο 1.100 μέτρων.

Τα δωμάτια είναι ευρύχωρα και άνετα, όμορφα διακοσμημένα και επιπλωμένα με γούστο στο παραδοσιακό ορεινό στυλ της περιοχής. Το ξύλο και η πέτρα κυριαρχούν στο χώρο χαρίζοντας μια ζεστή ατμόσφαιρα. Όλα διαθέτουν θέρμανση, δορυφορική τηλεόραση, Wifi, μπαλκόνι με όμορφη θέα στο βουνό και το χωριό και πιο μακριά στη θάλασσα. Οι σουίτες διαθέτουν επιπλέον τζάκι και τζακούζι στο δωμάτιο. Υπάρχει και ένα τετράκλινο δωμάτιο, ευρύχωρο και με σοφίτα που είναι ιδανικό για οικογένειες.

fiamegkos2

Τι θα κάνετε: Περπατήστε στο χωριό και θαυμάστε τις όμορφες κατοικίες χαρακτηριστικής ορεινής αρχιτεκτονικής. Στα περίχωρα, υπάρχουν πολλά σηματοδοτημένα πεζοπορικά μονοπάτια και ένα κέντρο ιππασίας σε απόσταση 2 χλμ. (Οι ιδιοκτήτες θα σας δώσουν όλες τις χρήσιμες πληροφορίες). Στις διαδρομές που θα ακολουθήσετε θα συναντήσετε πολλούς αμπελώνες, εκ των οποίων ο σημαντικότερος είναι αυτός της Νεμέας, που είναι γνωστός από την αρχαιότητα. Το μικρό χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας απέχει 8 χλμ. από τον ξενώνα.

Info
Τηλ.: 27430 91188, 6974 764735
Website: www.archontikofiamegou.gr

Πως θα πάτε: Από Αθήνα ή Πάτρα (165 χλμ, 2.30΄περίπου από Αθήνα – 110 χλμ, 1.30΄περίου από Πάτρα). Εθνική οδός Αθήνα-Κόρινθος-Πάτρα. Έξοδος Ξυλόκαστρο και στη συνέχεια κατεύθυνση προς Τρίκαλα-Καριά. Το Αρχοντικό Φιαμέγκου βρίσκεται στην είσοδο του χωριού στον κεντρικό δρόμο και υπάρχει πινακίδα.

Μετερίζι, Βαρβίτσα, Λακωνία

Χτισμένοι στο πιο ψηλό χωριό της Λακωνίας, οι παραδοσιακοί ξενώνες Μετερίζι σας προσφέρουν χαλάρωση και ηρεμία μέσα στην καρδιά της φύσης ενώ επιπλέον σας χαρίζουν μαγευτικά δειλινά και την εξερεύνηση του μεσαιωνικού Μυστρά.

meterizi

Ανάμεσα στην Τρίπολη και τη Σπάρτη, σε υψόμετρο 1200 μέτρων όπου κυριαρχεί η απόλυτη ησυχία του Όρους Πάρνωνα, οι παραδοσιακοί ξενώνες «Μετερίζι» αποτελούν έναν όμορφο χαλαρωτικό σταθμό, ανάμεσα στα δάση και τα βοσκοτόπια, για να ανακαλύψετε αυτή την πραγματικά αυθεντική περιοχή και να επισκεφθείτε το μοναδικό κάστρο του Μυστρά.

Τόσο τα δωμάτια όσο και τα διαμερίσματα είναι ευρύχωρα και άνετα, διακοσμημένα απλά. Η παραδοσιακή επίπλωση είναι από ξύλο στο ορεινό στυλ της περιοχής. Όλα τα διαμερίσματα διαθέτουν κεντρική θέρμανση, σαλόνι – κάποια με τζάκι – και τραπεζαρία, εξοπλισμένη κουζίνα, επιπλωμένο μπαλκόνι ή βεράντα και μαγευτική θέα στη δύση του ηλίου.

meterizi2

Τι θα κάνετε: Η Βαρβίτσα βρίσκεται σε ένα ιδανικό σημείο για να ανακαλύψετε την υπέροχη μεσαιωνική καστροπολιτεία του Μυστρά, σε λιγότερο από 1 ώρα δρόμο, καθώς και το όρος Πάρνωνα και τα παραδοσιακά χωριά της περιοχής. Στην κεντρική πλατεία, θα βρείτε παραδοσιακά καφενεία και ταβέρνες με τοπικές σπεσιαλιτέ καθώς και μικρά παντοπωλεία. Επισκεφτείτε τις Καρυές, ένα χωριό που απέχει 6 χιλιόμετρα, είναι πιο μεγάλο και πολυσύχναστο. Αξίζει να επισκεφθείτε το εκκλησάκι της «Παναγίας» με τα υπεραιωνόβια πλατάνια του με τους γιγαντιαίους κορμούς. Στο Πολύδροσο (Τσίντζινα) θα βρείτε πεζοπορικές διαδρομές και ορεινή ποδηλασία με συνοδό, για όλα τα επίπεδα.

Info
Τηλ.: 27310 95100, 6972 922250
Website: www.meterizi.com

Πως θα πάτε: Οδικώς από την Αθήνα: (200 χλμ, 2,30’ περίπου). Ακολουθείστε την Εθνική Οδό Αθήνα-Κόρινθος-Τρίπολη και στη συνέχεια προς Σπάρτη. Είκοσι περίπου χιλιόμετρα μετά τη Τρίπολη, στρίψτε αριστερά ακολουθώντας τη πινακίδα προς Καστανίτσα-Βαμβακού-Καρυές-Βαρβίτσα-Βούρβουρα. Τα παραδοσιακά διαμερίσματα Μετερίζι βρίσκονται στην είσοδο του χωριού και υπάρχει πινακίδα που θα σας καθοδηγήσει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By